Smeekens
Smeekens

Smeekens

Smeekens van schaatser Jan Smeekens en Jeroen Kleijne is een eerlijke, ontroerende en inspirerende autobiografie over hoe in slechts 34 seconden schaatsen alle facetten van het leven samenkomen.

Auteurs

Jan Smeekens, Jeroen Kleijne

Spreker

Jan Smeekens

Speelduur

4 uur 36 min

€ 12,99

Beschrijving

Smeekens van schaatser Jan Smeekens is dé autobiografie van de wereldkampioen 500-meter, opgetekend door journalist Jeroen Kleijne. Genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker 2021.

Topatleet Jan Smeekens specialiseerde zich als eerste langebaanschaatser in de 500 meter, een race die 34 seconden duurt. Zijn hele leven staat in het teken van deze afstand, en alles komt in 2014 samen tijdens de Winterspelen. Daar denkt hij goud te winnen - tot door een fout in de tijdwaarneming zijn droom uiteenspat. Smeekens wordt tweede.

In deze unieke sportbiografie schrijft Jan over zijn zoektocht naar de perfecte race en zijn ongelooflijke toewijding aan de sport. Na Sotsji gooit hij alles om: hij verdiept zich in meditatie, maakt een aantal heftige EMDR-sessies bij de psycholoog door en gaat zelfs boksen. En ondertussen maakt hij tijd om de perfecte sushi te vinden, en de allerbeste koffie.

Smeekens is een eerlijk, ontroerend en inspirerend boek over hoe in slechts 34 seconden schaatsen alle facetten van het leven samenkomen.

‘Bescheiden bij winst, groots bij verlies! Het typeert en siert oud-collega topschaatser Jan Smeekens. Achter deze woorden schuilt een strijd van een perfectionist met zichzelf.' – Sven Kramer

'Heel, heel fijne beschrijving van wat topsport zo vaak is: balanceren op een dun lijntje tussen professionaliteit en obsessie.' – Thijs Zonneveld

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

18 oktober 2021

ISBN

9789401616195

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 36 min

Bestandsgrootte

253 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Langebaanschaatser Jan Smeekens won in 2014 zilver op de Olympische Spelen, en werd in 2017 wereldkampioen op de 500 meter. Jan geeft nu trainingen en presentaties via storytelling. Jeroen Kleijne is freelancejournalist en auteur. Hij schreef eerder De draad weer oppakken (2017) en Hersenschorsing (2020), dat laatste boek samen met actrice Margôt Ros.

Meer auteur Jeroen Kleijne Bekijk alles

Agaath gaat viraal
5.0

Agaath gaat viraal

Margôt Ros, Jeroen Kleijne

€ 12,99
Zeg maar Agaath

Zeg maar Agaath

Margôt Ros, Jeroen Kleijne

€ 12,99
Hersenschorsing

Hersenschorsing

Margôt Ros, Jeroen Kleijne

€ 12,99