Luistervoorbeeld

Smeekens

Auteur Jan Smeekens, Jeroen Kleijne
Spreker Jan Smeekens
Speelduur 4u 36m 51s
€ 12,99

Beschrijving

Smeekens van schaatser Jan Smeekens is dé autobiografie van de wereldkampioen 500-meter, opgetekend door journalist Jeroen Kleijne.

Topatleet Jan Smeekens specialiseerde zich als eerste langebaanschaatser in de 500 meter, een race die 34 seconden duurt. Zijn hele leven staat in het teken van deze afstand, en alles komt in 2014 samen tijdens de Winterspelen. Daar denkt hij goud te winnen - tot door een fout in de tijdwaarneming zijn droom uiteenspat. Smeekens wordt tweede.

In deze unieke sportbiografie schrijft Jan over zijn zoektocht naar de perfecte race en zijn ongelooflijke toewijding aan de sport. Na Sotsji gooit hij alles om: hij verdiept zich in meditatie, maakt een aantal heftige EMDR-sessies bij de psycholoog door en gaat zelfs boksen. En ondertussen maakt hij tijd om de perfecte sushi te vinden, en de allerbeste koffie.

Smeekens is een eerlijk, ontroerend en inspirerend boek over hoe in slechts 34 seconden schaatsen alle facetten van het leven samenkomen.

‘Bescheiden bij winst, groots bij verlies! Het typeert en siert oud-collega topschaatser Jan Smeekens. Achter deze woorden schuilt een strijd van een perfectionist met zichzelf.' – Sven Kramer

'Heel, heel fijne beschrijving van wat topsport zo vaak is: balanceren op een dun lijntje tussen professionaliteit en obsessie.' – Thijs Zonneveld

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 18 oktober 2021
ISBN 9789401616195
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 36m 51s
Bestandsgrootte 253 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.