De Essex Dogs
De Essex Dogs

De Essex Dogs

Frankrijk, 1346. Een hechte groep huurlingen vecht in de strijd waarin alle ridderlijkheid overboord wordt gegooid.

‘De Essex Dogs’ van Dan Jones vertelt het spannende verhaal van een groep mannen, die met en voor elkaar vechten in de Honderdjarige Oorlog. ‘De Essex Dogs’ is het eerste deel van de Crécy trilogie.

Serie

Auteur

Dan Jones

Spreker

Thijs Miedema

Speelduur

14 uur 37 min

€ 19,99

Beschrijving

Essex Dogs is het fictiedebuut van bestsellerauteur en gerenommeerd historicus en televisiemaker Dan Jones.

12 juli 1346, de beginjaren van de Honderdjarige Oorlog. De Essex Dogs landen in Normandië. Deze groep huurlingen zal veertig dagen vechten voor de Engelse koning Edward in de strijd tegen zijn valse neef Filips. Hun kleine sloep heeft de Franse kust nog niet bereikt of de eerste pijlen scheren door de lucht. Op de klif rechts van hen wordt een vuur ontstoken. De doorgewinterde Loveday hóórt de Fransen voordat hij ze ziet: twee eenheden, misschien meer, met hun kruisbogen in de aanslag. Een van zijn mannen toont hun, op zijn Schots, zijn blote achterste. De strijd die naties zal smeden is begonnen.

Een van de populairste historici van deze tijd verbeeldt met zijn onvergetelijke personages van De Essex Dogs de grimmige realiteit van middeleeuwse oorlog. Dit krachtig staaltje militaire fictie, geworteld in historische nauwkeurigheid, is het eerste deel van de Crécy Trilogie.

Details

Imprint

Omniboek

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

18 juli 2023

ISBN

9789401919791

Taal

Nederlands

Speelduur

14 uur 37 min

Bestandsgrootte

1205 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Dan Jones (1981) is een Britse historicus, journalist, tv-presentator en schrijver. Hij schreef meer dan zeven boeken, waaronder ‘De Tempeliers’, ‘De kruisvaarders’ en ‘Vorsten van Albion’. Samen met Marina Amaral maakte hij de fotoboeken ‘De tijd in kleur’ en ‘Vrouwen in kleur’. In 2023 verscheen zijn fictiedebuut 'De Essex Dogs'.

Meer auteur Dan Jones Bekijk alles

Wolven in de winter
€ 19,99

Meer spreker Thijs Miedema Bekijk alles

€ 14,99
€ 14,99
€ 14,99

Minderman

Jesse Beentjes

€ 13,99