Luistervoorbeeld

De zoon van de verhalenverteller

Auteur Pierre Jarawan
Voorlezer Jeroen Tjepkema
Speelduur 12u 52m 26s
€ 14,99

Beschrijving

Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? Het enige aanknopingspunt is een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde.

Samirs tocht leidt door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens. En Samir ontdekt welk verwoestend effect een familiegeheim kan hebben.

Jarawan toont een ongeëvenaarde gevoeligheid voor de conflicten in het Midden-Oosten, en tegelijkertijd voor de rijke verteltraditie uit de Oriënt. Zijn rijke en intelligente debuut vertelt een verhaal dat juist nu gelezen moet worden en laat zien waarom vaders nooit uit het leven van hun zoon mogen verdwijnen.

Genomineerd voor de Hebban Awards 2017 in de categorie Beste Roman.

Boek van de maand januari 2017 bij DWDD. Unaniem gekozen door het boekenpanel.

Details

UitgeverHarperCollins Holland
Publicatiedatum 8 mei 2018
ISBN 9789402756685
Taal Nederlands
Speelduur 12u 52m 26s
Bestandsgrootte 707 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Wat Hosseini doet voor Afghanistan doet Jarawan voor Libanon.' (Ruhr Nachrichten)

Over de auteur
Photo Pierre Jarawan
Pierre Jarawan

Pierre Jarawan (1985) auteur, slam poet, scenarioschrijver, organisator en moderator uit München. Hij werd geboren in Jordanië als zoon van een Libanese vader en een Duitse moeder, nadat zijn ouders de burgeroorlog in Libanon ontvluchtten. Op driejarige leeftijd kwam hij naar Duitsland.

Hij debuteerde in januari 2017 met zijn betoverende roman De zoon van de verhalenverteller, waarvan in Nederland meer dan 25.000 exemplaren werden verkocht.

Toon aanbod