Het meisje dat van IS won
Het meisje dat van IS won

Het meisje dat van IS won

Ontvoerd, verkocht, ontsnapt

Verkocht. Het duurde even voordat ik het besefte. Ik was verkocht als een dier op de veemarkt. De mannen die me hadden ontvoerd en gevangengehouden, hadden me nu verpatst.

Auteurs

Farida Khalaf, Andrea C. Hoffmann

Spreker

Leonoor Koster

Speelduur

6 uur 20 min

€ 14,99

Beschrijving

Verkocht. Het duurde even voordat ik het besefte. Ik was verkocht als een dier op de veemarkt. De mannen die me hadden ontvoerd en gevangengehouden, hadden me nu verpatst. Voor geld hadden ze me aan andere mannen doorgegeven, die met me konden doen wat ze wilden. Ze beschouwden me als hun bezit, hun ‘slavin’. Farida Khalaf is achttien als haar bergdorp in Noord-Irak wordt overvallen door IS-terroristen. Ze vermoorden alle mannen en nemen de vrouwen als gevangenen mee. Samen met haar nichtje Evin wordt Farida op een slavinnenmarkt in Raqqa als koopwaar aangeboden. Ze verzet zich op alle mogelijke manieren maar wordt uiteindelijk verkocht, mishandeld, half doodgeslagen en… van haar eer beroofd; het ergste wat haar kon overkomen. Farida wordt diverse keren doorverkocht, en elke keer wordt de hel die haar leven is nog erger. Meer dood dan levend komt ze terecht in een afgelegen IS-containerkamp, waar ze op wonderbaarlijke wijze wordt herenigd met haar nichtje Evin. Hierdoor hervindt Farida haar levensmoed en beraamt ze zorgvuldig een zeer gevaarlijk ontsnappingsplan… Toen journaliste Andrea Hoffmann in een yezidi-vluchtelingenkamp in Irak Farida ontmoette, raakte ze onder de indruk van deze dappere en gehavende jonge vrouw. Op integere wijze en met groot inlevingsvermogen heeft ze Farida’s schokkende verhaal te boek gesteld.

Details

Imprint

HarperCollins Holland

Uitgever

HarperCollins Holland

Publicatiedatum

13 juni 2019

ISBN

9789402758504

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 20 min

Bestandsgrootte

523 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Farida Khalaf (circa 1995) is het pseudoniem van een Yezidi-vrouw die, toen ze achtien jaar was, werd ontvoerd door IS-strijders. De mannen in haar dorp werden vermoord, onder wie haar vader en oudste broer. Khalaf werd als seksslaaf verkocht. Haar ontvoerders sloegen haar zo hard dat ze het gezichtsvermogen aan een oog verloor. Ze wist te ontsnappen aan haar ontvoerders, maar werd bij terugkeer niet door haar familie geaccepteerd. Dat ze verkracht was, werd gezien als onoverkomende schande. Khalaf vertrok daarop naar Duitsland waar ze leraar wiskunde hoopt te worden. Wat haar is overkomen beschreef ze in Het meisje dat van IS won. Ze schreef het boek samen met de Duitse journalist Andrea C. Hoffmann.Andrea C. Hoffmann (1973) studeerde psychologie en journalistiek in Leipzig en Florence. Ze werkte voor de Frankfurter Rundschau en een aantal Duitse en Zwitserse publicaties waaronder Geo, Merian, Zeit, Berliner Zeitung en Marie Claire. Sinds 2004 is ze Midden-Oosten-correspondent voor het Duitse nieuwsblad Focus. Ze publiceerde een groot aantal reportages vanuit Iran, Afghanistan, Pakistan, Irak, Turkije, Libanon, Syrië en Egypte. Ze was ook actief in Afrika en Latijns-Amerika. Ze woonde in de VS, Spanje, Italië, Frankrijk en Nicaragua. Verder geeft ze les aan enkele universiteiten.

Meer spreker Leonoor Koster Bekijk alles

Aanbieding Hoog

Hoog

Hanneke Meier

€ 6,99 € 3,50
De laatste dag

De laatste dag

Cesca Major

€ 14,99
Bloedlijn

Bloedlijn

Machteld van Zalingen

€ 11,99
Een ark vol verhalen

Een ark vol verhalen

Herma Vogel

€ 15,99