Luistervoorbeeld

Of de oleander de winter overleeft

Auteur Stefan Popa
Spreker Johannes Sneekes
Speelduur 13u 19m 54s
€ 14,99

Beschrijving

Stefan Popa vangt het vergeten Aroemeense volk in literatuur, net voordat dat dreigt te verdwijnen.

Pitu moet sterven. En dat terwijl hij nog zoveel heeft om voor te leven. Zijn dochter, Samarina. Zijn dorp, Crushuva, het hoogste en mooiste punt van Macedonië. En zijn volk, de Aroemenen, met hun eigen taal – Romaans met Griekse invloeden – dat nog springlevend is. Nog wel. Ze zijn door iedereen vergeten, hoewel zij de Balkan hebben gemaakt tot wat die is. Zij zíjn de Balkan.

Pitu probeert om te gaan met de grillen van het heden en grijpt levenslustig terug op zijn verleden en dat van zijn volk. Want pas als de einddatum is vastgezet, kom je het leven echt tegen.

Of de oleander de winter overleeft is het onvergetelijke en ontroerende verhaal van een man die gaat sterven en een volk dat aan het vervagen is. Over identiteit – en over de vergankelijkheid daarvan.

Details

UitgeverHarperCollins Holland
Publicatiedatum 5 mei 2019
ISBN 9789402758634
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 13u 19m 54s
Bestandsgrootte 732 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Popa's epos heeft iets klassieks, geschreven in een tijdloze, beeldende stijl.' - De Volkskrant

'Popa's epos heeft iets klassieks, geschreven in een tijdloze, beeldende stijl.' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Stefan Popa

Stefan Popa (1989) is auteur en zelfstandig journalist van half Nederlandse en half Roemeense afkomst. Hij woont en werkt in Baarn. Inmiddels heeft hij vier romans gepubliceerd. Zo nu en dan verschijnt hij als “Roemenië-expert” in de media om gebeurtenissen in het land van de onbegrensde onmogelijkheden te duiden.

Verdwenen grenzen (2014) is zijn veelgeprezen debuut. De jaren daarop publiceerde hij A27 (2015) en De verovering van Vlaanderen (2016). Zijn nieuwste roman, Of de oleander de winter overleeft, verschijnt in het voorjaar van 2019 bij HarperCollins. Met dit verhaal keert Stefan Popa terug naar de basis die zijn debuutroman zo succesvol maakte: een groots Europees epos over de kwetsbaarheid van kleine volken in een immer uitdijend Europa.

Toon aanbod