Luistervoorbeeld

Lava

Auteur Yrsa Sigurdardóttir
Spreker Margo Dames
VertalerWillemien Werkman
Speelduur 12u 3m 38s
€ 14,99

Beschrijving

Op een verweerd en somber lavaveld net buiten Reykjavik staat de Gallow Rock. Het is een plek waar ooit misdadigers werden geëxecuteerd, maar het is nu een toeristische bezienswaardigheid. Tot het moment dat er opnieuw een lichaam wordt gevonden, hangend aan de rots. De spijker in de borst van de man bewijst dat het geen zelfmoord is, en van het briefje dat met de spijker op het lichaam was gespietst is nog slechts een snipper papier overgebleven.
Wanneer de politie het appartement van de man bezoekt, wacht hun nog een raadsel: een vierjarige jongen is er moederziel alleen achtergelaten. Hij weet niet waarom hij daar is, lijkt geen verband te hebben met het slachtoffer, zijn ouders zijn spoorloos verdwenen, en zijn tekeningen laten zien dat hij getuige is geweest van iets vreselijks.
Terwijl rechercheur Huldar op de moordenaar jaagt en kinderpsycholoog Freyja op zoek gaat naar de ouders van de jongen, ontvouwt zich langzaam een verhaal van geweld en wraak.

Details

ImprintCargo
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 16 oktober 2020
ISBN 9789403109718
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 3m 38s
Bestandsgrootte 662 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Yrsa Sigurdardóttir

Yrsa Sigurdardóttir (1963) is een IJslandse auteur van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Ze is van oorsprong waterbouwkundig ingenieur en studeerde aan de universiteit van IJsland.

In 1998 debuteerde ze met een kinderboek, daarna schreef ze nog enkele jeugdboeken. Dit deed ze naast haar werk aan een in aanbouw zijnde krachtcentrale in IJsland. In 2005 publiceerde ze haar eerste misdaadroman Het laatste ritueel. Daarna volgden Neem mijn ziel en Smeulend vuur. De laatste twee werden genomineerd voor de Glazen Sleutel (de belangrijkste Scandinavische prijs voor het beste spannende boek) en de Bloeddruppel (de IJslandse Gouden Strop). Haar thriller Ik vergeet je niet (2010) werd verfilmd door de IJslandse producent Sigurjon Sighvatsson. In 2015 won Sigurdardóttir de Petrona Award voor beste Scandinavische misdaadroman. In 2019 verschijnt DNA.

Toon aanbod