Napoleon
Napoleon

Napoleon

De schaduw van de revolutie

De Franse Revolutie en Napoleon: de twee het meest tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis in een bevattelijke en meeslepende vertelling.

Auteur

Bart Van Loo

Spreker

Cees van Ede

Speelduur

19 uur 24 min

€ 14,99

Beschrijving

Napoleon fascineert. Hij is een van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis. Maar Napoleon roept ook enorm veel vragen op. Hoe kwam het dat een onbekende Corsicaan erin slaagde om de Franse bevolking ervan te overtuigen dat hij de man was op wie iedereen zat te wachten? Wie was de keizer die vechtend door Europa trok, miljoenen slachtoffers maakte en strandde in een drassige weide nabij Waterloo?

Bart Van Loo gaat op zoek naar de mens achter de mythe. Hij vindt antwoorden in de boeiende en uiterst woelige periode van de Franse Revolutie, toen de oude wereld verging en alles anders werd. De schaduw van die revolutie zou altijd over Napoleon blijven hangen.

De Franse Revolutie en Napoleon: de twee het meest tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis in een bevattelijke en meeslepende vertelling. In Napoleon. De schaduw van de revolutie schetst Bart Van Loo een weergaloos portret van de man en zijn tijd.

Details

Imprint

De Bezige Bij

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

23 oktober 2018

ISBN

9789403126302

Taal

Nederlands

Speelduur

19 uur 24 min

Bestandsgrootte

1066 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. In De wereld draait door slaagt de francofiel er telkens in om Matthijs van Nieuwkerk met open mond te laten luisteren en in het theater trekt hij volle zalen. Maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk de auteur van de alom geprezen Frankrijktrilogie en van de besteller Chanson. Vriend en vijand moeten erkennen dat Van Loo een rasverteller is die bevlogenheid, humor en kennis van zaken als geen ander weet te combineren. Volg Bart Van Loo op zijn blog bartvanloo.blogspot.com.

Meer auteur Bart Van Loo Bekijk alles

Frankrijk in 50 klanken

Frankrijk in 50 klanken

Anneloes Timmerije, Renée Vonk

€ 16,95
De Bourgondiërs

De Bourgondiërs

Bart Van Loo

€ 19,99

Meer spreker Cees van Ede Bekijk alles

Siddhartha

Siddhartha

Hermann Hesse

€ 9,99
Soedah, laat maar

Soedah, laat maar

Maddy Stolk

€ 14,99
Het kerstlicht van Montmartre
€ 9,99
De bakker van Saint-Germain
€ 9,99