Handicap
Handicap

Handicap

Een bevrijding

Anaïs Van Ertvelde werd geboren met een korte rechteronderarm. Dit is een intiem verslag over wat de wereld ons over handicap vertelt, en wat handicap ons over de wereld kan vertellen. 

Auteur

Anais Van Ertvelde

Spreker

Anais Van Ertvelde

Speelduur

6 uur 9 min

€ 15,99

Beschrijving

Anaïs Van Ertvelde werd geboren met een korte rechteronderarm. Voor haar een vanzelfsprekend gegeven, dacht ze. Vooral andere mensen leken er vragen bij te hebben. Tot ze ontdekte dat er veel meer achter die handicap schuilgaat. Niet alleen persoonlijk maar ook maatschappelijk.
Van Ertvelde onderzoekt ‘handicap’ als een politieke conditie. Ze fileert wat de wereld ons over handicap vertelt en maakt duidelijk wat handicap ons over de wereld kan vertellen. Hoe handicap onze blik op kunst, seks, werk, intimiteit, burn-out, burgerschap, verzet en op wie we zelf zijn beïnvloedt – al hebben we dat zelden door.
Handicap is ook het verslag van een intieme en soms heftige zoektocht: hoe kan je thuishoren in een wereld waartoe je niet vanzelfsprekend behoort? Hoe ontwar je de manieren waarop lichaam, beperking en verlangen verknoopt zijn? Waarom voelt het zo gevaarlijk om je met een handicap te identificeren en ligt in dat gevaar misschien vrijheid verborgen?

Details

Imprint

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

10 april 2024

ISBN

9789403132495

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 9 min

Bestandsgrootte

338 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Meer auteur Anais Van Ertvelde Bekijk alles

Vlaams Vuile lakens

Vuile lakens

Anais Van Ertvelde, Heleen Debruyne

€ 11,99

Meer spreker Anais Van Ertvelde Bekijk alles

Vlaams Vuile lakens

Vuile lakens

Anais Van Ertvelde, Heleen Debruyne

€ 11,99