Vuile lakens

Vuile lakens

Een hedendaagse visie op seksualiteit

Een hedendaagse visie op seksualiteit

Auteurs

Anais Van Ertvelde, Heleen Debruyne

Sprekers

Anais Van Ertvelde, Heleen Debruyne

Speelduur

7 uur 11 min

€ 11,99

Beschrijving

Seks is overal. Op tv, op straat, op social media – er is geen ontkomen aan. Voortdurend flitsen verstrengelde lijven, suggestieve halfopen monden en spannende seksspeeltjes voorbij. Wij westerlingen moeten dus wel bevrijd zijn, werkelijk vrij in wat we met onze lichamen doen.
Lang geloofden Anaïs Van Ertvelde en Heleen Debruyne dat ook. Maar steeds vaker merkten ze dat hun verlangens toch botsten op de bestaande normen. Normen die goed verborgen, maar daarom des te hardnekkiger zijn.
In Vuile lakens leggen Van Ertvelde en Debruyne bloot dat ‘seksuele vrijheid’ een illusie is. Ze zoeken in de geschiedenis, cultuur en wetenschap én in hun eigen ervaringen naar wat onze lichamen beknot. Deze schatkist aan kennis levert avontuurlijke essays op waarin vele van onze nodeloze schaamtes worden gefileerd.

We kunnen én een trillend gat én een kritisch denker zijn, én sterk en kwetsbaar. De waas van seks zou al die verschillende lagen niet mogen uitvagen, maar je juist de mogelijkheid moeten geven om ze allemaal – gulzig, morsig, samengeplakt – te ervaren.

Details

Imprint

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

22 juli 2021

ISBN

9789403147413

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 11 min

Bestandsgrootte

592 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Anaïs Van Ertvelde (1988) is historica aan de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar de geschiedenis van lichaam, handicap en gender. Ook schrijft ze columns voor De Morgen.

Heleen Debruyne (1988) werkt voor radiozender Klara en schrijft voor De Morgen en Humo. In 2016 verscheen haar romandebuut De plantrekkers.

Meer auteur Anais Van Ertvelde Bekijk alles

Handicap
5.0

Handicap

Anais Van Ertvelde

€ 15,99

Meer spreker Anais Van Ertvelde Bekijk alles

Handicap
5.0

Handicap

Anais Van Ertvelde

€ 15,99