Luistervoorbeeld

DNA

SerieFreyja & Huldar deel 1
Auteur Yrsa Sigurdardóttir
Voorlezer Margo Dames
Speelduur 15u 20m 7s
€ 14,99

Beschrijving

In Reykjavik wordt een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter verstopt zich onder haar bed en is de enige getuige. Wanneer niet veel later een tweede vrouw op eenzelfde manier ter dood wordt gebracht, staat de politie voor een raadsel: wat is het verband tussen de twee vrouwen?

Voor commissaris Huldar is het de eerste zaak in zijn nieuwe functie. Hij moet daarbij samenwerken met psychologe Freyja, die het getraumatiseerde meisje onder haar hoede heeft. De samenwerking wordt extra gecompliceerd door hun onenightstand, waarbij Huldar Freyja voorloog over zijn leven.

Ondertussen ontvangt een radioamateur gecodeerde berichten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen, maar niemand gelooft hem en hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan.

Winnaar Icelandic Crime Book of the Year
Shortlist Glass Key Award
Winnaar Palle Rosenkrantz Prisen

Details

ImprintCargo
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 9 januari 2019
ISBN 9789403151700
Taal Nederlands
Speelduur 15u 20m 7s
Bestandsgrootte 842 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Dit is thrillerschrijven op zijn best: hard en pezig, zonder een grammetje onderhuids vet.' (The Guardian)

'De beste thrillerschrijfster uit IJsland.' (Verdens Gang)

'Yrsa neemt je mee in een wereld van angstaanjagende geheimen.' (Karin Slaughter)

Over de auteur
Photo Yrsa Sigurdardóttir
Yrsa Sigurdardóttir

Yrsa Sigurdardóttir (1963) is een IJslandse auteur van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Ze is van oorsprong waterbouwkundig ingenieur en studeerde aan de universiteit van IJsland.

In 1998 debuteerde ze met een kinderboek, daarna schreef ze nog enkele jeugdboeken. Dit deed ze naast haar werk aan een in aanbouw zijnde krachtcentrale in IJsland. In 2005 publiceerde ze haar eerste misdaadroman Het laatste ritueel. Daarna volgden Neem mijn ziel en Smeulend vuur. De laatste twee werden genomineerd voor de Glazen Sleutel (de belangrijkste Scandinavische prijs voor het beste spannende boek) en de Bloeddruppel (de IJslandse Gouden Strop). Haar thriller Ik vergeet je niet (2010) werd verfilmd door de IJslandse producent Sigurjon Sighvatsson. In 2015 won Sigurdardóttir de Petrona Award voor beste Scandinavische misdaadroman. In 2019 verschijnt DNA.

Toon aanbod