Luistervoorbeeld

Vortex

SerieFreyja & Huldar deel 2
Auteur Yrsa Sigurdardóttir
Voorlezer Margo Dames
Speelduur 14u 39m 57s
€ 14,99

Beschrijving

In Reykjavik wordt een tijdcapsule gevonden met daarin brieven van dertienjarige schoolkinderen die voorspellen hoe hun leven er in 2016 uit zal zien. Tussen de brieven bevindt zich ook een lijst met initialen van mensen die vermoord zullen worden. Hoewel de brief niet serieus wordt genomen, roept politieman Huldar de hulp in van kinderpsychologe Freyja bij de ondervraging van het kind dat deze boodschap schreef.

De gevonden brief wordt echter urgent wanneer verschillende lichaamsdelen opduiken in de stad, gevolgd door de moord op een man wiens initialen op de lijst voorkomen. Huldar en Freyja zullen de schrijver en de moordenaar moeten vinden, voordat die alle slachtoffers op de lijst heeft vermoord.

Details

ImprintCargo
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 12 juni 2019
ISBN 9789403157702
Taal Nederlands
Speelduur 14u 39m 57s
Bestandsgrootte 806 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Yrsa Sigurdardóttir
Yrsa Sigurdardóttir

Yrsa Sigurdardóttir (1963) is een IJslandse auteur van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Ze is van oorsprong waterbouwkundig ingenieur en studeerde aan de universiteit van IJsland.

In 1998 debuteerde ze met een kinderboek, daarna schreef ze nog enkele jeugdboeken. Dit deed ze naast haar werk aan een in aanbouw zijnde krachtcentrale in IJsland. In 2005 publiceerde ze haar eerste misdaadroman Het laatste ritueel. Daarna volgden Neem mijn ziel en Smeulend vuur. De laatste twee werden genomineerd voor de Glazen Sleutel (de belangrijkste Scandinavische prijs voor het beste spannende boek) en de Bloeddruppel (de IJslandse Gouden Strop). Haar thriller Ik vergeet je niet (2010) werd verfilmd door de IJslandse producent Sigurjon Sighvatsson. In 2015 won Sigurdardóttir de Petrona Award voor beste Scandinavische misdaadroman. In 2019 verschijnt DNA.

Toon aanbod