Luistervoorbeeld

De witwasser

Auteur Roel Janssen
Spreker Paul de Munnik
Speelduur 10u 12m 42s
€ 13,99

Beschrijving

Een thriller over witwaspraktijken, politieke infiltratie en een omstreden Italiaans klooster.

Rhonda Zander, een jonge, ambitieuze officier van justitie, wordt naar Frankrijk gestuurd om onderzoek te doen naar de dood van een Nederlandse bankier. Hij is verdronken in het zwembad van zijn villa in de Provence. De Franse politie sluit al snel het dossier, maar Rhonda stuit op steeds meer ongerijmdheden.
Ze ontdekt dat de bankier betrokken is bij een instituut dat rechts-radicale jongeren opleidt om te strijden voor het behoud van traditionele Europese waarden. Dit Instituut voor het Avondland is gevestigd in een middeleeuws klooster in Italië. Daar ontmoet ze Ebbe Wolfswinkel, een advocaat die als curator werkt aan het faillissement van een bedrijf dat religieuze beelden leverde aan het instituut. Gedreven door hun onderzoek trekken Zander en Wolfswinkel met elkaar op in het klooster. Ze ontdekken dat het instituut een dekmantel vormt voor een sinister netwerk van geweld en witwasserij met vertakkingen tot in de hoogste kringen.

Details

ImprintCargo
UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 25 november 2021
ISBN 9789403165615
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 12m 42s
Bestandsgrootte 561 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Roel Janssen

Roel Janssen (1947) is journalist en schrijver van zowel non-fictie als spannende boeken. Hij werkte ruim dertig jaar voor NRC Handelsblad, onder meer als correspondent in Zuid-Amerika en Brussel en als politiek-economisch redacteur. Met de thriller De tiende vrouw won hij de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige misdaadboek.

Toon aanbod