Luistervoorbeeld

Autoriteit

Auteur Paul Verhaeghe
Spreker Johan De Paepe
Speelduur 6u 57m 29s
€ 13,99

Beschrijving

Met autoriteit loopt er vandaag de dag heel wat verkeerd. Politiek en religie zijn hun geloofwaardigheid kwijt en ouders hebben geen controle over het gedrag van hun kinderen. In dit boek bevraagt Paul Verhaeghe de manier waarop autoriteit functioneert, waarom er tegenwoordig zo weinig waarde aan autoriteit wordt gehecht en wat daarvoor een alternatief kan zijn. Herstelpogingen van de vroegere autoriteit zijn tot mislukken gedoemd en verworden algauw tot vormen van pure machtsuitoefening. Als maatschappij staan we op een wissel: richting macht of richting nieuwe autoriteit.
Verhaeghe zoekt en vindt een nieuwe invulling van autoriteit: in de groep, die een individu of instelling autoriteit verleent – van ouderverenigingen, burgergroepen tot aandeelhoudersvergaderingen. Deze verschuiving is volop bezig in opvoeding en onderwijs, politiek en economie en leidt tot mooie resultaten.

‘De traditionele patriarchale autoriteit is zo goed als verdwenen, samen met de ooit daaruit voortvloeiende vrijwillige onderwerping aan een aantal conventies. De effecten daarvan zijn voelbaar op alle mogelijke vlakken.’

Details

UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 21 oktober 2021
ISBN 9789403168210
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 57m 29s
Bestandsgrootte 573 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.