Luistervoorbeeld

Aleksandra

Auteur Lisa Weeda
Spreker Jouman Fattal
Speelduur 10u 0m 14s
€ 15,99

Beschrijving

Met verbluffend vertelplezier en met alle literaire stijlmiddelen die tot haar beschikking staan vertelt Lisa Weeda een uitzonderlijke familiegeschiedenis, die begint bij haar grootmoeder Aleksandra. In 1942 wordt zij vanuit Oekraïne gedeporteerd en in Duitsland in de oorlogsindustrie tewerkgesteld. Haar kleindochter Lisa reist later naar haar grootmoeders geboorteplaats en ontmoet, op de vleugels van haar verbeelding, haar overgrootvader Nikolaj, die al bijna driekwart eeuw op zijn dochter zit te wachten. Samen met hem gaat ze op zoek naar sporen van haar neef, die tijdens het recentelijk opgelaaide conflict in Oost-Oekraïne is vermoord.
Aleksandra is het verhaal van een familie tussen Oost en West die maar niet loskomt van een gebied dat nooit rust lijkt te vinden. Lisa Weeda vond de vorm en de stem om dit indringende verhaal op een grandioze manier te vertellen.
In het boek is ook een stamboom te vinden, waarin alle familieverbanden duidelijk te vinden zijn. Luisteraars van dit luisterboek kunnen de stamboom op de website van De Bezige Bij bekijken: https://www.debezigebij.nl/boek/aleksandra/.

Details

UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9789403168517
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 0m 14s
Bestandsgrootte 549 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.