Luistervoorbeeld

RIP

SerieFreyja & Huldar deel 3
Auteur Yrsa Sigurdardóttir
Spreker Margo Dames
Speelduur 13u 39m 29s
€ 14,99

Beschrijving

Een tienermeisje wordt op afschuwelijke wijze aangevallen in de bioscoop waar ze werkt. Even later ontvangen haar vrienden via Snapchat filmpjes waarop ze doodsbang om vergeving smeekt. Als haar dode lichaam eindelijk wordt gevonden, is het gemerkt met een ‘2’. Een tienerjongen wordt enkele dagen daarna op gelijke wijze omgebracht. Zijn levenloze lichaam is voorzien van een ‘3’.
Politiecommissaris Huldar wordt op het moordonderzoek gezet. Hij moet daarbij opnieuw samenwerken met Freyja, die wordt opgeroepen om de pubers te ondervragen. Samen gaan ze op zoek naar lichaam nummer ‘1’, dat hopelijk meer licht op de zaak zal werpen. Freyja is ervan overtuigd dat de moordenaar het slachtoffer is geweest van pesterijen, en nu wraak neemt. Zoals ze dat ooit zelf ook wilde doen.

Details

ImprintCargo
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 10 februari 2020
ISBN 9789403191508
Taal Nederlands
Speelduur 13u 39m 29s
Bestandsgrootte 750 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Yrsa Sigurdardóttir
Yrsa Sigurdardóttir

Yrsa Sigurdardóttir (1963) is een IJslandse auteur van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Ze is van oorsprong waterbouwkundig ingenieur en studeerde aan de universiteit van IJsland.

In 1998 debuteerde ze met een kinderboek, daarna schreef ze nog enkele jeugdboeken. Dit deed ze naast haar werk aan een in aanbouw zijnde krachtcentrale in IJsland. In 2005 publiceerde ze haar eerste misdaadroman Het laatste ritueel. Daarna volgden Neem mijn ziel en Smeulend vuur. De laatste twee werden genomineerd voor de Glazen Sleutel (de belangrijkste Scandinavische prijs voor het beste spannende boek) en de Bloeddruppel (de IJslandse Gouden Strop). Haar thriller Ik vergeet je niet (2010) werd verfilmd door de IJslandse producent Sigurjon Sighvatsson. In 2015 won Sigurdardóttir de Petrona Award voor beste Scandinavische misdaadroman. In 2019 verschijnt DNA.

Toon aanbod