Luistervoorbeeld

Wacht maar af

Auteur Loes den Hollander
Spreker Hymke de Vries
Speelduur 7u 25m 8s
€ 11,99

Beschrijving

Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat? Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Maar langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet álle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn... Loes den Hollander is een echte thrillerkoningin. Ze is al jaren een bestsellerauteur. Wacht maar af is haar 26ste thriller. Van haar boeken zijn ruim 1 miljoen exemplaren verkocht.

Details

UitgeverDe Crime Compagnie
Publicatiedatum 13 november 2020
ISBN 9789461095138
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 25m 8s
Bestandsgrootte 407 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Wat is fictie en wat is werkelijkheid?
Loes den Hollander komt met Wacht maar af heel dichtbij haar eigen leven. Net als hoofdpersoon Franka heeft de auteur een hersenbloeding gehad. Ook de man van Loes den Hollander had te kampen met een hersenbloeding. Wacht maar af begint als Franka weer bij kennis komt nadat ze een paar weken daarvoor een hersenbloeding heeft gehad. Ze verblijft inmiddels in een revalidatiecentrum en is een paar weken van haar leven kwijt. Het blijkt, dat er in die paar weken veel gebeurd is. Haar moeder is overleden en haar man lijkt anders te zijn, dan hoe ze zich hem herinnert. Haar omgeving brengt Franka in verwarring. Ze lijkt dingen te zien die er niet zijn. Haar man, haar ex-man en andere mensen in haar omgeving wijten dit aan haar hersenbloeding. Franka begint hieraan te twijfelen en weet niet meer wie ze kan vertrouwen. Het verhaal is geloofwaardig opgebouwd. De lezer gaat mee in het proces van Franka en weet ook niet meer wie te vertrouwen is. Waar bij veel Nederlandse thrillers de plot nog weleens voorspelbaar is, onderscheidt Loes den Hollander zich hierin positief. Voortdurend hink je op verschillende gedachten. Wie is de onbekende persoon in wiens hoofd we kruipen in hoofdstukken die zich afwisselen met de hoofdstukken die geschreven zijn vanuit Franka? Wat ziet Franka echt en wat is te wijten aan haar hersenbloeding? Het is een mooie puzzel waarvan je telkens denkt een stukje op de juiste plaats te hebben gelegd. Daarna twijfel je weer en plaats je het stukje op een andere plaats. Als lezer blijf je zo voortdurend alert op wat er gezegd en gedaan wordt. Hymke de Vries is een ervaren voorlezer van luisterboeken. Haar ervaring als actrice komt goed van pas. Met haar donkere voorleesstem weet ze de spanning in het verhaal nog verder te versterken. De hoofdstukken die niet vanuit Franka verteld worden, beginnen met een geluidseffect. Dit is in het begin wennen, maar zorgt voor een duidelijk onderscheid met de andere hoofdstukken. Wacht maar af is een spannende thriller van Nederlandse bodem met hier en daar onverwachte wendingen. Een met vaart geschreven boek, dat je voortdurend op het verkeerde been zet.
Over de auteur
Photo Loes den Hollander

Loes den Hollander (1948) schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven.

Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.

Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg en is nu nog als gastredacteur aan het blad verbonden.

Toon aanbod