Luistervoorbeeld

De Hemelboom

Auteur Paul Geerts
Spreker Paul Geerts
Speelduur 2u 32m 15s
€ 8,75

Beschrijving

Paul Geerts bewerkt zijn strip De hemelboom tot een jeugdroman. Het oorspronkelijke beeldverhaal was voor het eerst te lezen in de biografie van de auteur, die in 2005 verscheen. Het verhaal gaat over Jade, Mo en het draakje Plakapong en is geïnspireerd op een reis van de auteur naar Vietnam, Laos en Cambodja.

De Hemelboom is een verhaal vol humor, met een beetje drama en heel veel spanning en avontuur. De sfeervolle muziek geeft dit luisterboek een extra dimensie.

Muziek gecomponeerd door Walter Christian Rothe en gezongen door Elaine Rothe.

Details

UitgeverHKM Literatuur
Publicatiedatum 2 juli 2008
ISBN 9789461492739
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 32m 15s
Bestandsgrootte 116 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Paul Geerts (1937) is een Vlaams stripauteur. Hij is vooral bekend van de stripreeks Suske en Wiske, waarvan hij van 1972 tot en met 2002 de hoofdtekenaar was.

Aanvankelijk werd hij nog vrij nauwlettend in de gaten gehouden door zijn voorganger, de bedenker van de reeks, Willy Vandersteen. Gaandeweg werd zijn inbreng en verantwoordelijkheid steeds groter en kregen zijn verhalen een eigen stijl.

Hoogtepunten in zijn oeuvre zijn onder meer de verhalen De raap van Rubens, Angst op de "Amsterdam" en De parel in de lotusbloem. In De 7 schaken eerde hij zijn voorganger Willy Vandersteen. In De verdwenen verteller werd hij zelf geëerd door zijn opvolger Marc Verhaegen, die in april 2002 het stokje van hem overnam en in De krasse kroko komt hij ook voor.

Op 16 december 2002 werd Geerts geridderd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

In oktober 2005 verscheen er een biografie over het leven en werk van Paul Geerts. In deze biografie verscheen ook een nieuw stripverhaal van Geerts, getiteld De Hemelboom (geen Suske en Wiske-verhaal). Dit verhaal verschijnt op 15 juli 2006 op het Stripfestival Middelkerke in albumvorm. Er zal ook een speciale luxe uitvoering verschijnen.

Op 29 mei 2006 werd bekend gemaakt dat Geerts de Stripvos 2006 wint, een prijs voor personen of instellingen die met hun activiteiten van grote betekenis zijn of zijn geweest voor de Vlaamse stripwereld, uitgereikt door het Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde. De prijs werd op 28 oktober 2006 uitgereikt tijdens de gala-avond van het stripgilde.

Toon aanbod