Meer sprookjes van Godfried Bomans
Meer sprookjes van Godfried Bomans

Meer sprookjes van Godfried Bomans

voor onderweg

Twaalf prachtige sprookjes van Godfried Bomans, verteld door meesterverteller Luc Lutz. Leeftijd: 12+

Auteur

Godfried Bomans

Spreker

Luc Lutz

Speelduur

1 uur 32 min

€ 9,50

Beschrijving

Twaalf prachtige sprookjes van Godfried Bomans, verteld door meesterverteller Luc Lutz.

Bomans is de humorist bij uitstek. In zijn sprookjes kan hij zijn fijnzinnige humor op een bijna weemoedige manier etaleren. De verhaaltjes zijn kort maar elke zin komt uit de mond van een rasverteller. Ze zijn dan ook uitstekend geschikt als luisterboek. De verhalen zijn eerder gepubliceerd in het Groot Sprookjesboek, uitgeverij De Boekerij.

De adder in het gras
Een kruidenier ontdekt op een dag dat hij de Anti-Christ is. Hij spijkert die aanduiding boven zijn deur. De koster die dit ziet, loopt in paniek naar de pastoor. Die komt meteen kijken. Kruidenier Jansen zegt dan opnieuw dat hij de Anti-Christ is. De pastoor zegt echter dat hij Jansen is, lid van het zangkoor, collectant, kerkmeester en zijn beste parochiaan.

Anita
Anita Dobbelmans wordt geboren: ze is een meikever van goede komaf, want haar vader heeft reeds vele lintjes gekregen. En zo’n kind betaamt het niet te schreeuwen en te wiebelen.. Als de heer Dobbelmans thuiskomst, ziet hij zijn dochter Anita voor het eerst. Het lijkt een vreedzaam gezinnetje, maar erg gelukkig zijn ze niet. Mijnheer Dobbelmans is jaloers op mijnheer Netelmans omdat die in een roos woont met een meeldraad meer. Mevrouw Dobbelmans is jaloers op het servies van mevrouw Netelmans. ’s Avonds praten ze met elkaar en vader Dobbelmans vertelt dat Anita met Jan Rinkelaar moet trouwen. Maar dat wil Anita niet: zij wil schreeuwen en wiebelen en springen in de zon.

De dood van de sprookjesverteller
Een oude sprookjesverteller is aan het eind van zijn leven, waarin hij altijd over kabouters heeft verteld en in kabouters heeft geloofd. Hij vraagt aan God om voor zijn dood nog een keer een echte kabouter te mogen zien. En hij gaat wachten op de Dood. Die wil eerst maar niet komen, omdat hij de weg is kwijtgeraakt. Dan vraagt de sprookjesverteller de Dood om hem mee te nemen. Hij is namelijk helemaal niet bang voor de Dood. De Dood zegt dat hij beter aan andere dingen kan denken in het uur van zijn dood.

Regie en opname: Pieter Lutz

Inhoud
De drie raadsels
Anna
Frederica
De koning in zijn hemd
De adder in het gras
Anita
De waaiman
De koning die niet dood wilde
De blote ziel van koning Pim
De vloek
De vogelheks
De dood van de sprookjesverteller

Details

Imprint

Story Channel

Uitgever

Story Channel

Publicatiedatum

24 juli 2008

ISBN

9789461493262

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 32 min

Bestandsgrootte

70 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Godfried Bomans Bekijk alles

Deining

Deining

Ab Visser, Arthur Conan Doyle

€ 10,50
Erik of Het klein insectenboek
€ 14,99
Sprookjes van Godfried Bomans
5.0
€ 14,99
We zijn er bijna!

We zijn er bijna!

Midas Dekkers, Godfried Bomans

€ 10,35