Luistervoorbeeld

Zwaar Water

11 hoorspelen met Maarten Ornstein
Auteur Maarten Ornstein
Voorlezer Peter Blok, Beppe Costa, Joop van Zijl, Pierre Bokma, Maarten Ornstein
Speelduur 56m 23s
€ 12,74

Beschrijving

Zwaar Water is een hoorspel van componist Maarten Ornstein in samenwerking met Orkater, de HoorSpelFabriek en de NPS. Ornstein heeft tien Nederlandse schrijvers de opdracht gegeven een hoorspel te schrijven over de onderwerpen water, eten, liefde of een combinatie daarvan.

De teksten van o.a. Adriaan Jaeggi, Wilfried de Jong en Maria Barnas zijn ingesproken door Pierre Bokma, Peter Blok, Annet Malherbe, Ariane Schluter, Joop van Zijl en vele anderen.

Een wild idee aan de werktafel van Orkater leidt tot een spetterend multimediaal project. Maarten Ornstein liep allang rond om iets met hoorspelen te doen, zijn muziek daarin een hoofdrol te geven en zo kwam het dat Maarten met Vibeke von Saher en Marlies Cordia van de HoorSpelFabriek onder de hoede van Orkater deze waanzinnige performance heeft gemaakt. Meer dan dertig mensen werken er aan mee. Acteurs als Peter Blok, Annet Malherbe, Pierre Bokma en Beppe Costa kleuren de meer dan verschillende emoties.

Behalve na de premiere op 16 juni 2007 in het Bimhuis tijdens het Holland Festival zijn de hoorspelen in 2007 ook bij de NPS op de radio te horen geweest.

Cast
Stemmen: Corine Overvest, Géraldine Verhoeven, Gillis Biesheuvel, Ingejan Ligthart Schenk, Jeannine Valeriano, Joop van Zijl, Kristen Denkers, Maarten Ornstein, Manja Topper, Monique de Adelhart Toorop, Nico de Vries, Peter Blok, Pierre Bokma, Wilfried de Jong, Xenia Meyer, Yorick van Wageningen

Schrijvers: Gillis Biesheuvel, Annemarie Slotboom, Jeannine Valeriano, Maria Barnas, Adriaan Jaeggi, Renee van Marissing, Sanneke van Hassel, Wilfried de Jong, Niek Kemps en Anna van der Kruis
Muzikanten: Joshua Samson, Xenia Meijer, Michiel Weidner en Maarten Ornstein
Compositie: Maarten Ornstein
Regie en dramaturgie: Marlies Cordia

Inhoud
Sanneke van Hassel / Naast de gele boei
Met: Joop van Zijl, Beppe Costa, Manja Topper, Kristen Denkers, Peter Blok, Ingejan Ligthart Schenk, Yorick van Wageningen

Maria Barnas / Het is de zomer
Met: Gillis Biesheuvel, Jeannine Valeriano, Kristen Denkers, Monique de Adelhart Toorop

Annemarie Slotboom / En een eend
Met: Nico de Vries, Pierre Bokma, Beppe Costa, Peter Blok, Kristen Denkers, Corine Overvest, Maarten Ornstein

Anna van der Kruis / Voice over
Met: Joop van Zijl, Géraldine Verhoeven, Pierre Bokma

Jeannine Valeriano / Sabayon
Met: Xenia Meyer

Jeannine Valeriano / Wrattenzwijn
Met: Yorick van Wageningen

Renee van Marissing / Graven
Met: Ingejan Ligthart Schenk

Adriaan Jaeggi / Haai
Met: Aat Ceelen, Gillis Biesheuvel, Ariane Schluter, Géraldine Verhoeven

Niek Kemps / La Scala
Met: Peter Blok, Annet Malherbe

Gillis Biesheuvel / De verontschuldiging
Met: Manja Topper, Ariane Schluter, Gillis Biesheuvel, Kristen Denkers, Jeannine Valeriano, Annet Malherbe, Ingejan Ligthart Schenk, Yorick van Wageningen, Beppe Costa, Peter Blok, Nico de Vries

Wilfried de Jong / Zeetrek
Met: Wilfried de Jong, Manja Topper

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 3 augustus 2008
ISBN 9789461493439
Taal Nederlands
Speelduur 56m 23s
Bestandsgrootte 51 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Maarten Ornstein
Maarten Ornstein

Maarten Ornstein is in 1967 geboren in Amstelveen. Ornstein studeerde in 1992 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor de studies Saxofoon (jazz) en Basklarinet. Daarna volgde hij succesvol de studie Bansuri bij Pandit Hariprasad Chaurasia aan het Rotterdams Conservatorium. Naast saxofoon en basklarinet speelt Ornstein eveneens: tenor- en C-Melody saxofoon, electric sax, klarinet, girnata en tarogato. Al voor het moment van afstuderen was hij actief in diverse ensembles met onder meer bassist Tony Overwater. In 1989 won Ornstein de solistenprijs op het Meervaart-NOS-Jazz Festival. Hij maakte diverse tournees in Europa. Vanaf circa 1996 tot en met 1999 is Ornstein lid van zowel New Cool Collective als SFeQ. Met deze twee bands heeft hij zowel in binnen- als buitenland gespeeld. Maar ook na het verlaten van New Cool Collective is hij nog incidenteel actief als arrangeur. Ondertussen heeft Ornstein concerten gegeven met Pat Metheny, Ilse de Lange op het North Sea Jazzfestival en met Audible Lifestream, de Roemeense fanfare, Pierre Courbois en vele anderen.

Naast musiceren en comperen heeft Ornstein stukken geschreven voor toneelgroep 't Barre Land (Entertainment), het TUMB-saxofoonkwartet (met Leo van Oostrom en David Kweksilber), het Calefax Rietkwintet, het Left Coast Chamber Music Ensemble uit San Fransisco, voor Anouk van Dijk, voor de New Cool Collective BigBand, voor het Koor Nieuwe Muziek, voor het eigen WARP-ensemble, alsmede vele losse stukken en arrangementen voor diverse ensembles en bands.

Ornstein componeerde ook de muziek voor de Orkatervoorstellingen La Voix Humaine (2003), Hoe Mozart Casanova Sloeg (2004) en Zwaar Water (2007).

In 2005 schreef hij de muziek voor het Gala van het Gouden Kalf in Utrecht.

Maarten Ornstein is oprichter en componist van het ensemble Dash! waarvan in 2006 de eerste CD uitkwam.

Toon aanbod