Luistervoorbeeld

50+ en topfit met yoga

SerieBalance & Harmony - Gezond van lichaam en geest
Auteur Fred van Beek
Spreker Fred van Beek
Speelduur 1u 4m 37s
€ 11,99

Beschrijving

Juist voor de wat ouderen onder ons geeft yoga een heel scala aan mogelijkheden om ons lichaam en onze geest in topconditie te houden. Yoga brengt het lichaam tot diepe rust en ontspanning. Daar komen geen krampachtige bewegingen aan te pas, zelfs bij dynamische houdingen zijn de bewegingen langzaam en spontaan. Maar omdat 50+ ook 60+ of 70+ kan zijn, heeft Fred van Beek in dit luisterboek oefenvormen bijeengebracht die door iedereen heel eenvoudig uitgevoerd kunnen worden, óók door hen die zich wat minder gemakkelijk bewegen dan ze altijd gewend zijn geweest.

Natuurlijk, je bent zo jong als je je voelt. En inderdaad, wanneer je de 50 bent gepasseerd sta je daar eigenlijk nooit bij stil. Oké, je merkt en voelt wel eens dingetjes waar je vroeger nooit last van had, maar die gaan wel weer over. Toch, vroeg of laat, krijgen we allemaal te maken met de verschijnselen die nu eenmaal bij het ouder worden horen. Eerst fysiek, en wanneer ons een heel lang leven beschoren is, soms ook geestelijk.

Fred van Beek, de schrijver en spreker van het programma in dit luisterboek, is geboren in 1930. Hij heeft nog altijd een drukke praktijk waar hij dagelijks les geeft en yoga-docenten opleidt. Hij geeft regelmatig yoga-seminars en ademsessies voor midden- en topkader van Nederlandse vestigingen van multinationals en gaat nog dagelijks het land in om bekende Nederlanders te masseren en anderszins te helpen stress en de daaraan gerelateerde ongemakken te voorkomen. Hij werkt van de vroege ochtend tot in de avond en heeft daar nog altijd evenveel plezier in als 20, 30 of 40 jaar geleden.

Elke dag een kwartiertje of een half uurtje, en u zult aan den lijve ondervinden wat yoga voor ons doet.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: De adem vinden
2: Zittende torsie 1
3: Zittende torsie 2
4: De Koetsiershouding
5: Aanspannen en ontspannen
6: Schoudermassage
7: Oplossen van spanningen
8: De Leeuwenhouding
9: De Zwaanhouding
10: Resoneren
11: De Heldenhouding
12: Genieten van je levenskracht
13: Neuscyclus ademhaling
14: De Kruiphouding
15: De Cobrahouding
16: De Zonnegroet
17: Een ademtrip door het lichaam

Details

UitgeverWamsenzo
Publicatiedatum 25 november 2010
ISBN 9789461493507
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 4m 37s
Bestandsgrootte 56 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Fred van Beek

Fred van Beek (1930) was, in zijn hoedanigheid als specialist in een aantal soorten massage, lymphedrainage, reflexologie en acupressuur, als gediplomeerd yoga-, ademhalings- en ontspanningsdocent en als deskundige op het gebied van reform- en healthfood en fythotherapie tussen 1971 en 1992 verbonden aan het Nationaal Ballet. Al voor en ook tijdens die periode stichtte en leidde hij het ‘Reformhuis van de Bond voor Natuurgeneeswijze’, het ‘Genootschap voor Reflexologie’ en het ‘Genootschap ter Bevordering Onderzoek Oosterse en Westerse Massagetechnieken’, en maakte hij voor de NOS-radio het dagelijkse programma Even op adem komen met Fred van Beek. Sedert 1965 leidt hij in zijn groepspraktijk yoga- en ontspanningsdocenten op.

In 1992 verscheen zijn boek Even op adem komen, dat aan de 5e druk toe is (15.000 exemplaren). In 1994 startte hij workshops voor internationale bedrijven. In 1996 maakte hij met Chris Hinze de cd Adempauze. Naast zijn opleidingspraktijk voor docenten en de workshops voor bedrijven geeft Fred van Beek cursussen in meditatie, ademhalingstechniek en massage.

Toon aanbod