Luistervoorbeeld

Gemakkelijk afslanken met yoga

SerieBalance & Harmony - Gezond van lichaam en geest
Auteur Fred van Beek
Spreker Fred van Beek
Speelduur 1u 13m 7s
€ 11,98

Beschrijving

Met dit programma van yogatechnieken kan afvallen zeer krachtig worden ondersteund. Door gebruik te maken van de diverse houdingen (asana’s), gecombineerd met energie- en ademhalingstechnieken wordt het lichaam ertoe gedwongen om voor betere verbranding en stofwisseling te zorgen èn om niet méér voedsel te ‘vragen’ dan het strikt genomen nodig heeft. Het yogaprogramma in dit luisterboek werkt dus dubbelop en is daarom buitengewoon effectief.

Het lukt maar heel weinig mensen om blijvend veel gewicht kwijt te raken. Afvallen doe je door meer energie te gebruiken dan je via het voedsel opneemt. Maar het lichaam reageert daarop door de stofwisseling aan te passen: Het energieverbruik in rust daalt en de eetlust wordt gestimuleerd. Het lichaam doet dus zelf het effect van de negatieve energiebalans teniet. Het volgen van een dieet leidt daarom eerst tot resultaat, maar het lichaam zelf verhindert verdere vooruitgang. Dit verklaart waarom blijvend afvallen voor veel mensen zo moeilijk is.

Er zijn diverse oorzaken van overgewicht, maar de belangrijkste daarvan is overconsumptie van energierijk voedsel: Meer energie opnemen dan er wordt verbruikt. Het overschot (vetten en suikers) wordt in de vorm van glycogeen opgeslagen in de spieren en de lever. Op die manier kan het lichaam ongeveer 500 gram overtollige energie kwijt. De overige reserves worden opgeslagen als vet in vetcellen, die pas weer worden geleegd wanneer de reserves worden aangesproken.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Lichaamsbewustwording voor de spiegel
Vergeet alle diëten, je hebt ze niet nodig! Kijk naar jezelf, word je bewust van je lichaam en accepteer jezelf zoals je bent. Adem schoonheid! Door goed en aandachtig ademen maakt je lichaam hormonen aan die je eetzucht verminderen en je geluksgevoel verhogen.

2: Liggend aanspannen
Door je lichaam deel voor deel aan te spannen en tegelijkertijd goed te ademen versnelt de verbranding en wordt het weefsel beter doorbloed. Je hebt je overgewicht niet nodig, dus dat laat je los. Je vermindert je hongergevoel door je bloedsuikerspiegel en insuline in balans te brengen.

3: Ontladingsoefening
Met deze oefening schop je opgekropte gevoelens van je af. Je versterkt je wilskracht en wordt baas over je eigen lijf. Verbranding en stofwisseling worden gestimuleerd, en de bloedsuikerspiegel komt in een nog beter evenwicht. Je hongergevoel neemt verder af en gifstoffen verdwijnen.

4: Torsie en spieren oprekken
Voor een actievere verbranding masseer je de organen in je onderbuik en de zenuwpunten in je ruggengraat door je spieren op te rekken. Je ademhaling is nauw verbonden met je spijsvertering. De verkoelende adem masseert je bijnier, je lichaam reageert door overtollig vet en vocht af te voeren.

5: De zwaan en de heldenhouding voor de dijbeenspieren
Sterke en soepele dijbeenspieren zijn het symbool van een sterke en evenwichtige geest, die het lichaam de baas is. Negatieve gedachten verdwijnen en worden niet langer omgezet in laagjes lichaamsvet. Voel wat er in je lichaam verandert. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, en dat is het ook!

6: Zonnegroet met power yoga
Doe elke dag de zonnegroet en de pondjes vliegen eraf! Met de vuurademhaling masseer je je buik en darmen en wordt het stofwisselingshormoon versneld aangemaakt. De leegte binnenin je verdwijnt, en daarmee de reden om je vol te stoppen. Je eet- en vetzucht worden verleden tijd. Je zult versteld staan van het resultaat.

7: Visualisatie- en geluidsmeditatie
Je adem vormt de verbinding tussen je lichaam en je geest. Gebruik de vuurademhaling en de helende klanken van je stem om je chakra's te openen en je een comfortabel gevoel te geven.geniet daarna van de stilte binnenin je en van de zekerheid van je beslissing om af te vallen: je hebt je overgewicht niet meer nodig!

8: Dorische tempelmuziek voor gemakkelijk afslanken (gitaar)

Details

UitgeverWamsenzo
Publicatiedatum 2 december 2010
ISBN 9789461493538
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 13m 7s
Bestandsgrootte 58 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Fred van Beek

Fred van Beek (1930) was, in zijn hoedanigheid als specialist in een aantal soorten massage, lymphedrainage, reflexologie en acupressuur, als gediplomeerd yoga-, ademhalings- en ontspanningsdocent en als deskundige op het gebied van reform- en healthfood en fythotherapie tussen 1971 en 1992 verbonden aan het Nationaal Ballet. Al voor en ook tijdens die periode stichtte en leidde hij het ‘Reformhuis van de Bond voor Natuurgeneeswijze’, het ‘Genootschap voor Reflexologie’ en het ‘Genootschap ter Bevordering Onderzoek Oosterse en Westerse Massagetechnieken’, en maakte hij voor de NOS-radio het dagelijkse programma Even op adem komen met Fred van Beek. Sedert 1965 leidt hij in zijn groepspraktijk yoga- en ontspanningsdocenten op.

In 1992 verscheen zijn boek Even op adem komen, dat aan de 5e druk toe is (15.000 exemplaren). In 1994 startte hij workshops voor internationale bedrijven. In 1996 maakte hij met Chris Hinze de cd Adempauze. Naast zijn opleidingspraktijk voor docenten en de workshops voor bedrijven geeft Fred van Beek cursussen in meditatie, ademhalingstechniek en massage.

Toon aanbod