Geniet van de liefde met yoga
Geniet van de liefde met yoga

Geniet van de liefde met yoga

Door middel van yogahoudingen en ademhalings-oefeningen kunnen seksuele remmingen en belemmeringen worden opgelost, óók veel beperkingen die lichamelijk van aard lijken. Voor mannen én vrouwen.

Serie

Auteur

Fred van Beek

Spreker

Fred van Beek

Speelduur

1 uur 13 min

€ 11,98

Beschrijving

Hoewel het verschil in beleving van seks en liefde tussen mannen en vrouwen nogal groot is, is dit luisterboek voor beiden geschikt. Door middel van Yogahoudingen en ademhalingsoefeningen kunnen seksuele remmingen en belemmeringen worden opgelost, óók veel beperkingen die lichamelijk van aard lijken. Je leert jezelf in alle opzichten te accepteren en door je seksuele energie te transformeren smelten remmingen en beperkingen als sneeuw voor de zon die je in jezelf creëert. Genieten van de liefde is dan niet langer iets dat alleen voor anderen is weggelegd.

De belemmeringen die een plezierige beleving van de lichamelijke liefde in de weg kunnen staan zijn talrijk. Lichamelijke problemen kunnen een oorzaak zijn, maar verreweg de meeste boosdoeners zitten ‘tussen de oren’: Beperkende opvattingen vanuit de opvoeding, nare ervaringen (misbruik, incest), relatieproblemen, faalangst, depressieve gevoelens, zorgelijke gedachten over van alles en nog wat, schaamte voor het eigen lichaam, angst om zwanger te worden, te weinig vrijheid om te doen wat je zou willen (kinderen), enzovoort.

Seksualiteit is veel meer dan ‘de daad’ alleen. Liefde, geduld, toewijding, overgave, het aanvullen van elkaars tekorten èn tekortkomingen. Veel mensen moeten echt leren om volmondig ‘ja’ te kunnen zeggen tegen elkaar, de eigen seksualiteit en die van de ander of anderen, het hart open te houden en de seksuele energie vrij te laten circuleren. Het is eigenlijk leren om van harte ‘ja’ te zeggen tegen het leven zelf en alles wat daarmee samenhangt.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Genieten van de liefde
In niets wordt de eenheid tussen lichaam en geest zo duidelijk gedemonstreerd als in de seksualiteit. Adem is de brug tussen lichaam en geest. Door middel van yoga-houdingen en ademhalingsoefeningen kunnen veel seksuele remmingen en belemmeringen worden opgelost. Blokkades van de seksuele levenskracht worden opgeheven, prana gaat stromen en genieten van de liefde is dan niet langer iets dat alleen voor anderen is weggelegd.

2: Het laten stromen van de seksuele energie
Seksualiteit heeft veel meer met de hersenen te maken dan met de geslachtsdelen en andere erogene zones. De geest weet wat ze wil, het lichaam is slechts het orgaan dat die wil uitvoert. Seksuele problemen die zich lichamelijk uiten vinden hun oorsprong dan ook meestal in de geest: bijna alle belemmeringen zitten 'tussen de oren'. Wie door middel van de ademhaling de balans tussen linker- en rechterhersenhelft herstelt, lost problemen op die ten grondslag liggen aan beperkingen op seksueel gebied. Je leert om je helemaal te geven, zonder de beperking van belemmerende gedachten, remmingen en angsten. De innerlijke strijd verdwijnt, en daarmee de problemen.

3: De halve boog en de brug
Door je seksuele energie, de oerkracht in je onderbuik, vrij te maken en door je heen te laten stromen zul je meer van je eigen lichaam gaan genieten en zodoende ook van je seksuele gevoelens, zonder terughoudendheid of schaamte. De ademhaling vitaliseert letterlijk lichaam en geest. Bij de verbindende adem gaat het hele lichaam tintelen, een teken dat het bezig is elke cel te laden met nieuwe energie. Ze maakt je mentaal sterker en potenter, geeft je nieuwe zin en doet zorgelijke en dus belemmerende gedachten verschrompelen. Er kunnen zelfs emoties loskomen wanneer je voelt dat je door de harmonie in jezelf van de magie van seksualiteit weer een feest kunt maken.

4: De sprinkhaan en de kameel met opgerolde houding
Toevoer van slagaderlijk bloed in de omgeving van het heiligbeen (sacrum) en massage en doorbloeding van de geslachtsklieren maken de seksuele kracht (kundalini) vrij. Dit geeft een weldadig potent gevoel en betere beheersing van vroegtijdig orgasme. Bovendien heeft het een positieve invloed op de menstruatie en stimuleert het de geslachtsdrift en de werking van de endocriene klieren. Overgangssymptomen bij vrouwen èn mannen worden verschoven. In samenspel met de ademhaling heeft een mantra (klankformule) een krachtige werking op alle vitale delen in het lichaam en het doet je beter bewust zijn van je seksualiteit, wat die voor jou betekent en wat je ermee kunt.

5: Het omzetten van seksuele energie in lichamelijke en geestelijke energie
Geniet van elkaar, veel intenser dan je gewoon was. Ban de oppervlakkigheid uit je (seksuele) leven en breng er diepgang voor in de plaats. Laat de onrust verdwijnen en ga in elkaar op. Kom dicht naar elkaar toe, adem samen, streel elkaar en voel en ervaar de eenheid. Het zal jou en je partner ongekende bevrediging schenken.

6: Bespiegeling ademhaling, massage en liefdesspel
Voelen gaat véél dieper dan denken. Op de ademhaling voer je je gevoel vanuit je onderbuik door je hele lichaam, langs je ruggegraat en door je buik, maag, hart en keel naar je hoofd. Lang en diep ademhalen vanuit de onderbuik vergroot de gevoeligheid van alle erogene zones. Het brengt je denken tot rust, het gevoel iets te moeten presteren verdwijnt en het geeft je zelfvertrouwen. Open je hart op je ademhaling, laat je niet langer door je eigen gedachten belemmeren en ga genieten van de liefde.

7: Dorische tempelmuziek voor genieten van de liefde (piano)

Details

Imprint

Wamsenzo

Uitgever

Wamsenzo

Publicatiedatum

2 december 2010

ISBN

9789461493545

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 13 min

Bestandsgrootte

67 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Fred van Beek Bekijk alles

Power moments

Power moments

Sylvia Roosendaal, Ulrike Hartung

€ 8,25

Meer spreker Fred van Beek Bekijk alles

Power moments

Power moments

Sylvia Roosendaal, Ulrike Hartung

€ 8,25