Luistervoorbeeld

Yoga voor beginners

SerieBalance & Harmony - Gezond van lichaam en geest
Auteur Fred van Beek
Spreker Fred van Beek
Speelduur 1u 15m 54s
€ 11,98

Beschrijving

Yoga is, kort gezegd, een techniek die het lichaam tot diepe rust en ontspanning brengt. Daar komen geen krampachtige bewegingen aan te pas, zelfs bij dynamische houdingen zijn de bewegingen langzaam en spontaan. De houdingen en de ademhaling reorganiseren het zenuwstelsel en brengen een natuurlijke harmonie tussen lichaam en geest tot stand. Voor de beoefenaar van yoga worden de lichamelijke processen veel beter beheersbaar, waardoor ongemakken en spanningen verdwijnen.

Voor wie nog nooit of bijna nooit aan yoga heeft gedaan is dit luisterboek een ideale kennismaking. De bij yoga belangrijke aspecten komen aan bod, zoals de ademhaling, een aantal houdingen en een torsie. Door de duidelijke stap-voor-stap instructies leer je de ademhalingen en de houdingen goed uit te voeren, en je ervaart welke invloed de heilzame werking van yoga kan hebben op je lichaam en op je geest.

De positieve effecten die met yoga teweeg gebracht kunnen worden zijn eindeloos: De hormoonhuishouding wordt in balans gebracht, overtollig vet verdwijnt, stoppen met roken en afvallen worden gemakkelijker, alle organen worden gevitaliseerd, spieren worden sterker, kalkafzetting in aderen verdwijnt, de bloedsomloop verbetert, de bloeddruk wordt normaal, buik-, rug- en keelpijn verdwijnen, enzovoort. Maar ook spanningen, angsten en stress lossen op, en zelfvertrouwen en een gevoel van veel energie hebben nemen toe. Wie yoga beoefent komt in allerlei opzichten in balans, van disharmonie naar harmonie.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: Adem is leven
Goed ademen geeft levensenergie, rust, zelfvertrouwen en zekerheid. Wanneer je goed weet te ademen heb je de beschikking over oneindige energie, de eerste en beste remedie tegen ziektes en kwalen. Bovendien brengt die energie je in de juiste stemming voor het behalen van positieve resultaten.

2: Ademhaling en de zonnegroet
Een leukere èn effectievere ochtendgymnastiek bestaat er niet. 'de zonnegroet' maakt je soepel en doet blokkades in je onderlijf verdwijnen als sneeuw voor de zon. Overtollig vet verdwijnt en je lichaam wordt immuun voor infectieziektes.

3: Ademhaling en de kruiphouding
Deze taoistische yoga-serie vanuit de boog in de zwevende cobra is een snelle manier om vitaliteit en gezondheid op te doen. Ze zorgt voor een verhoogde productie van hormonen als serotonine en melatonine en helpt je daardoor om actief en zonder stress in het dagelijks leven te staan.

4: Resonantie, torsie en schudden
De resonantie werkt diep door in alle vezels van je lichaam en de trilling in je buik doet spanningen verdwijnen. Je bloeddruk, maag, buik en onderlichaam hebben er baat bij. Kalkafzettingen in je aderen verdwijnen. De torsie en het doorademen zorgen voor het doorbloeden en masseren van benen en billen. Pijn, spanningen en angsten spelen zich slechts in je hoofd af. Maak contact met je oerkracht en schud ze eruit! Voel hoe ze tijdens het doorademen verdwijnen.

5: De brug en de kaars
Ieder mens heeft deel aan de oer-energie van het leven. Gebruik je aanspraak op jouw deel om je zenuwgestel positief te beïnvloeden en je hormoonhuishouding in balans te brengen. De kaars verbetert de bloedsomloop in je middenrif, lever en buik. Spataderen en aambeien verminderen, je milt en je geslachtsklieren worden er gunstig door beïnvloed en je schildklier gaat regelmatiger functioneren.

6: Aanspanning, ontspanning en de heldenhouding
Het aan- en ontspannen ontlast het hart en regelt de bloeddruk beter. Lever, maag, gal, milt en nieren krijgen een heilzame doorbloeding en de borstspier wordt versterkt. De longtoppen krijgen een reiniging. Iedere vezel en elke cel in je lichaam heeft baat bij deze oefening. Ze geeft je nieuwe energie en werkt bevorderend voor je zelfvertrouwen en je schoonheid. De manier van ademen in de heldenhouding geeft een energierijke doorbloeding aan je flanken en huidzenuwen, en je spijsvertering gaat beter werken.

7: Looppas en de balanshouding

Details

UitgeverWamsenzo
Publicatiedatum 2 december 2010
ISBN 9789461493651
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 15m 54s
Bestandsgrootte 58 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Fred van Beek

Fred van Beek (1930) was, in zijn hoedanigheid als specialist in een aantal soorten massage, lymphedrainage, reflexologie en acupressuur, als gediplomeerd yoga-, ademhalings- en ontspanningsdocent en als deskundige op het gebied van reform- en healthfood en fythotherapie tussen 1971 en 1992 verbonden aan het Nationaal Ballet. Al voor en ook tijdens die periode stichtte en leidde hij het ‘Reformhuis van de Bond voor Natuurgeneeswijze’, het ‘Genootschap voor Reflexologie’ en het ‘Genootschap ter Bevordering Onderzoek Oosterse en Westerse Massagetechnieken’, en maakte hij voor de NOS-radio het dagelijkse programma Even op adem komen met Fred van Beek. Sedert 1965 leidt hij in zijn groepspraktijk yoga- en ontspanningsdocenten op.

In 1992 verscheen zijn boek Even op adem komen, dat aan de 5e druk toe is (15.000 exemplaren). In 1994 startte hij workshops voor internationale bedrijven. In 1996 maakte hij met Chris Hinze de cd Adempauze. Naast zijn opleidingspraktijk voor docenten en de workshops voor bedrijven geeft Fred van Beek cursussen in meditatie, ademhalingstechniek en massage.

Toon aanbod