Luistervoorbeeld

Kruistocht in spijkerbroek

Auteur Thea Beckman
Spreker Menno Bentveld
Speelduur 11u 26m 26s
€ 12,99

Beschrijving

In het wereldberoemde boek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman geeft de zestienjarige Dolf uit Amstelveen zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een kinderkruistocht die net uit Keulen is vertrokken en niet op het riddertoernooi in Montgivray in Midden-Frankrijk dat hij zo graag wilde bijwonen.

Verbijsterd ziet hij duizenden gelovige – en vooral goedgelovige – kinderen, aan wie wonderen zijn beloofd, zingend aan hem voorbijtrekken. Zij zijn van plan met hun blote handen het Heilige Land van de Saracenen te bevrijden.

Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw – tenminste, als er niets fout gaat…

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 21 januari 2011
ISBN 9789461494733
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 26m 26s
Bestandsgrootte 509 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Thea Beckman

Thea Beckman (1923-2004) werd geboren in Rotterdam en trouwde in 1945. Nadat ze haar drie kinderen had opgevoed besloot ze alsnog te gaan studeren. In 1981 behaalde ze haar doctoraal in de psychologie.

Kort na haar huwelijk publiceerde zij haar eerste verhaal, maar het duurde nog tien jaar voordat zij haar eerste kinderboek publiceerde: De ongelooflijke verhalen van Tim en de Holderde-bolder. Ze was voornamelijk bekend om haar historische romans, waarvan Kruistocht in spijkerbroek nog steeds als haar bekendste boek geldt. Kruistocht in spijkerbroek is inmiddels verfilmd als Crusade in jeans.

Voor de jongste kinderen schreef zij Een Bos vol spoken, dat bekroond werd met de prijs van de Nederlandse Kinderjury) en De verloren schat, dat getipt werd door de Nederlandse kinderjury. De boeken Mijn vader woont in Brazilie, Wij zijn wegwerpkinderen, Zwerftocht met Korilu en Het wonder van Frieswijck zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 - 10 jaar.

In de boeken van Thea Beckman komt altijd wel een kind voor dat kritisch, onafhankelijk en zelfs koppig is. Omdat ze graag wil laten zien dat meisjes net zoveel waard zijn als jongens, gaan haar vrouwelijke figuren vaak de strijd aan tegen een door mannen beheerste wereld.
Thea Beckman overleed mei 2004. Na haar overlijden hernoemde het Historisch Nieuwsblad de in 2003 ingestelde Bontekoeprijs (voor beste historische jeugdboek) in Thea Beckmanprijs.

Toon aanbod