Kruistocht in spijkerbroek
Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

In het beroemde boek Kruistocht in spijkerbroek van bestsellerauteur Thea Beckman komt bij een proef met een tijdsmachine de hedendaagse jongen Dolf per ongeluk terecht in de Middeleeuwen.

Auteur

Thea Beckman

Spreker

Menno Bentveld

Speelduur

11 uur 26 min

€ 12,99

Beschrijving

In het wereldberoemde boek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman geeft de zestienjarige Dolf uit Amstelveen zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een kinderkruistocht die net uit Keulen is vertrokken en niet op het riddertoernooi in Montgivray in Midden-Frankrijk dat hij zo graag wilde bijwonen.

Verbijsterd ziet hij duizenden gelovige – en vooral goedgelovige – kinderen, aan wie wonderen zijn beloofd, zingend aan hem voorbijtrekken. Zij zijn van plan met hun blote handen het Heilige Land van de Saracenen te bevrijden.

Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw – tenminste, als er niets fout gaat…

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

21 januari 2011

ISBN

9789461494733

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 26 min

Bestandsgrootte

509 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Thea Beckman (1923-2004) werd geboren in Rotterdam en trouwde in 1945. Nadat ze haar drie kinderen had opgevoed besloot ze alsnog te gaan studeren. In 1981 behaalde ze haar doctoraal in de psychologie. Kort na haar huwelijk publiceerde zij haar eerste verhaal, maar het duurde nog tien jaar voordat zij haar eerste kinderboek publiceerde: De ongelooflijke verhalen van Tim en de Holderde-bolder. Ze was voornamelijk bekend om haar historische romans, waarvan Kruistocht in spijkerbroek nog steeds als haar bekendste boek geldt. Kruistocht in spijkerbroek is inmiddels verfilmd als Crusade in jeans. Voor de jongste kinderen schreef zij Een Bos vol spoken, dat bekroond werd met de prijs van de Nederlandse Kinderjury) en De verloren schat, dat getipt werd door de Nederlandse kinderjury. De boeken Mijn vader woont in Brazilië, Wij zijn wegwerpkinderen, Zwerftocht met Korilu en Het wonder van Frieswijck zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 - 10 jaar.

Meer auteur Thea Beckman Bekijk alles

Kinderen van moeder aarde
€ 12,99