Luistervoorbeeld

Yoga - Eenvoudige babymassage

Een weldaad voor moeder en kind
SerieYoga zwangerschapsbox deel 2
Auteur Fred van Beek, Johan Onvlee
Spreker Fred van Beek
Speelduur 1u 13m 54s
€ 9,98

Beschrijving

Het ongeboren kind ervaart al in een vroeg stadium van de zwangerschap een gevoel van geborgenheid door de behaaglijke temperatuur van het moederlichaam en de aanrakingen met de baarmoederwand. De geboorte, de overgang van de veilige, warme baarmoeder naar de wereld met andere geluiden, verandering van temperatuur en geen bekende aanrakingen meer, is voor de baby een ingrijpende verandering.

Babymassage is dé manier om de pasgeborene het gevoel van geborgenheid terug te geven. Een baby die regelmatig wordt gemasseerd slaapt regelmatiger, heeft een betere spijsvertering en minder last van buikkrampjes. De zintuigen worden geactiveerd, het eetritme verbetert en onrustige baby's raken ontspannen. Bovendien hebben overstrekte baby's te meer baat bij regelmatige massage.

Wanneer na een paar keer masseren op willekeurige momenten van de dag – bijvoorbeeld voor het inslapen – de muziek voor de baby wordt afgespeeld, dan zal dat het kind tevreden en rustig maken: Het herkent, uiteraard onbewust, de muziek en associeert die met het warme en het prettige gevoel dat het tijdens de massage kreeg.

Dit luisterboek is deel 2 van de Zwangerschapsbox.

Inhoud
1. Instructies voor eenvoudige babymassage
2. Metamorfosemassage voor de ouders
3. Dorische tempelmuziek voor de baby (panfluit)

Details

UitgeverWamsenzo
Publicatiedatum 2 december 2010
ISBN 9789461494924
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 13m 54s
Bestandsgrootte 62 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Fred van Beek

Fred van Beek (1930) was, in zijn hoedanigheid als specialist in een aantal soorten massage, lymphedrainage, reflexologie en acupressuur, als gediplomeerd yoga-, ademhalings- en ontspanningsdocent en als deskundige op het gebied van reform- en healthfood en fythotherapie tussen 1971 en 1992 verbonden aan het Nationaal Ballet. Al voor en ook tijdens die periode stichtte en leidde hij het ‘Reformhuis van de Bond voor Natuurgeneeswijze’, het ‘Genootschap voor Reflexologie’ en het ‘Genootschap ter Bevordering Onderzoek Oosterse en Westerse Massagetechnieken’, en maakte hij voor de NOS-radio het dagelijkse programma Even op adem komen met Fred van Beek. Sedert 1965 leidt hij in zijn groepspraktijk yoga- en ontspanningsdocenten op.

In 1992 verscheen zijn boek Even op adem komen, dat aan de 5e druk toe is (15.000 exemplaren). In 1994 startte hij workshops voor internationale bedrijven. In 1996 maakte hij met Chris Hinze de cd Adempauze. Naast zijn opleidingspraktijk voor docenten en de workshops voor bedrijven geeft Fred van Beek cursussen in meditatie, ademhalingstechniek en massage.

Toon aanbod