Big
Big

Big

In Big van Mireille Geus wordt Lizzy gepest, omdat ze anders is dan andere kinderen. Maar dan komt Big bij haar in de buurt wonen... Bekroond met de Gouden Griffel 2006.

Auteur

Mireille Geus

Spreker

Mireille Geus

Speelduur

2 uur 48 min

€ 4,99

Beschrijving

Het met een Gouden Griffel bekroonde Big van Mireille Geus gaat over Lizzy, die niet als andere kinderen is. Ze kan er niet tegen als er iemand haar hoofd aanraakt, de troep in haar kamer moet altijd op dezelfde manier blijven liggen en ze gaat naar een speciale school. In de buurt hoort ze er niet bij - de andere kinderen spelen zonder haar. Maar dan verschijnt plotseling het nieuwe meisje. Ze is groot en lomp, heeft weelderige blonde krullen en noemt zichzelf Big.

Big ontfermt zich over Lizzy en tussen de twee meisjes ontstaat iets wat lijkt op vriendschap - een vriendschap waarin Big het voor het zeggen heeft en Lizzy gaandeweg steeds meer gedwongen wordt dingen te doen die ze eigenlijk niet wil. Lizzy weet niet hoe ze zich tegen de bazige Big moet verzetten. Bovendien, zo houdt ze zichzelf voor, heeft ze nu toch wat ze altijd wilde, een vriendin?

Big gaat echter steeds verder in haar bizarre plannetjes. Totdat de boel escaleert - dan vindt Lizzy eindelijk een manier om 'nee' te zeggen tegen Big. Maar vanaf dat moment loopt de situatie pas echt uit de hand...

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

29 januari 2011

ISBN

9789461495174

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 48 min

Bestandsgrootte

104 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mireille Geus (1964) studeerde Nederlands aan de lerarenopleiding. Ze schreef enkele toneelstukken voor kinderen, maakte teksten voor Sesamstraat en Kindernet en bewerkte samen met Wijnand Stomp Padu van Miep Diekmann voor theater.

Meer auteur Mireille Geus Bekijk alles

Madame Jeanette

Madame Jeanette

Mireille Geus

€ 12,99