Luistervoorbeeld

Big

Auteur Mireille Geus
Spreker Mireille Geus
Speelduur 2u 48m 6s
€ 4,99

Beschrijving

Winnaar van de Gouden Griffel 2006!

Lizzy is niet als andere kinderen. Ze kan er niet tegen als er iemand haar hoofd aanraakt, de troep in haar kamer moet altijd op dezelfde manier blijven liggen en ze gaat naar een speciale school. In de buurt hoort ze er niet bij - de andere kinderen spelen zonder haar. Maar dan verschijnt plotseling het nieuwe meisje. Ze is groot en lomp, heeft weelderige blonde krullen en noemt zichzelf Big.

Big ontfermt zich over Lizzy en tussen de twee meisjes ontstaat iets wat lijkt op vriendschap - een vriendschap waarin Big het voor het zeggen heeft en Lizzy gaandeweg steeds meer gedwongen wordt dingen te doen die ze eigenlijk niet wil. Lizzy weet niet hoe ze zich tegen de bazige Big moet verzetten. Bovendien, zo houdt ze zichzelf voor, heeft ze nu toch wat ze altijd wilde, een vriendin?

Big gaat echter steeds verder in haar bizarre plannetjes. Totdat de boel escaleert - dan vindt Lizzy eindelijk een manier om 'nee' te zeggen tegen Big. Maar vanaf dat moment loopt de situatie pas echt uit de hand.

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 29 januari 2011
ISBN 9789461495174
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 48m 6s
Bestandsgrootte 104 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mireille Geus

Mireille Geus (1964) studeerde Nederlands aan de lerarenopleiding. Ze schreef enkele toneelstukken voor kinderen, maakte teksten voor Sesamstraat en Kindernet en bewerkte samen met Wijnand Stomp Padu van Miep Diekmann voor theater.

Tegenwoordig geeft Mireille Geus onder meer les aan de Schrijversschool Amsterdam en heeft ze een kleine praktijk als individuele schrijfcoach.

Toon aanbod