Luistervoorbeeld

The Amazon Rainforest

Sounds from a peaceful wilderness
Auteur Henk Meeuwsen
Spreker
Speelduur 1u 14m 36s
€ 11,95

Beschrijving

Dit luisterboek is opgenomen in een deel van het tropisch regenwoud waar het nooit stil is, maar ook nooit een kakofonie. Het is een vredige wildernis. Het luisterboek bevat geen gesproken woord, maar in het als pdf-bestand meegeleverde boekje staat uitgebreid beschreven waar u op moet letten.

U hoort hoe de sfeer in de loop van de dag verandert door de steeds wisselende samenstelling van het koor. Vele vogels, kikkers, padden en insecten laten hun zang horen. Ook het magnifieke geluid van brulapen en papegaaien ontbreekt niet, evenmin als een tropische onweersbui. De opnames zijn zowel op de grond als hoog in de bomen gemaakt.

Dit luisterboek is mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Kronendak en opgenomen in de omgeving van Amazonat Jungle Lodge.

De opnames zijn helder en sfeervol zoals u waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord en bevatten geen gesproken woord of muziek. Daarom zijn ze ideaal om bij te ontspannen en om van te leren. Als de natuur het laat afweten kunt u thuis heerlijk genieten van de mooiste natuurgeluiden. Ga er lekker ontspannen voor zitten of ga gewoon door met waar u mee bezig was. Met natuurgeluiden in huis bent u zelf een beetje buiten. Opgenomen met bijzonder professionele opname-apparatuur en in uitzonderlijk hoge kwaliteit te downloaden.

Inhoud
Zonsopgang
Ochtend
Middag
Zonsondergang
Avond
Nacht
Onweersbui

Details

UitgeverMeeuwsen Natuurgeluiden
Publicatiedatum 31 januari 2009
ISBN 9789461495587
Taal Engels
Soort audioOverige audio (natuurgeluiden, soundscape)
Speelduur 1u 14m 36s
Bestandsgrootte 147 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Henk Meeuwsen

Henk Meeuwsen (1963) is natuur- en vogelliefhebber. Hij is opgegroeid op een boerderij aan de bosrand en tot zijn zestiende was de natuur als vanzelfsprekend aanwezig. De kieviten op het land, de huiszwaluwen onder het dak, de merels, de huismussen, konijnen, etc., alles kwam hij spelenderwijs tegen of zijn vader wees hem erop. In de winter van 1979 merkte hij dat er in de natuur ook veel te ontdekken viel: op de vetbollen zag hij voor het eerst het verschil tussen koolmezen en pimpelmezen. Hij begon vroeg in de ochtenden op pad te gaan en kwam op één van zijn eerste tochten oog in oog te staan met een winterkoning. Henk was definitief verkocht. De natuur van zo dichtbij mee te kunnen maken was als een klein wonder.

In 1998 is Henk Meeuwsen begonnen met het maken van geluidsopnames. Heel snel werd duidelijk dat de kwaliteit die hij daarmee behaalde zich kon meten met de internationale top. In 2000 richtte hij Meeuwsen Natuurgeluiden op en is hij het maken van geluidsopnames in de natuur verder gaan perfectioneren.

Opnames, mastering en productie doet Henk Meeuwsen zelf. Alle in het veld gemaakte opnames beluistert hij zeer kritisch op wat er te horen is en op technische kwaliteit. Alleen de beste worden gebruikt voor een productie. Daarbij let hij nadrukkelijk ook op de onderlinge samenhang van de fragmenten.

'Er zijn weinig dingen heerlijker dan helemaal alleen ergens in de natuur te zitten luisteren en opnames te maken. Het is als werken in het paradijs,' aldus Henk Meeuwsen. Hij hoopt de paradijselijke klank bij mensen thuis in de huiskamer te brengen.

Toon aanbod