Luistervoorbeeld

Darwin's oogappel

Audiofilm met Lou Landré en Rick Nicolet
Auteur Susan Glimmerveen
Voorlezer Lou Landré, Rick Nicolet, Elselijn Goppel
Speelduur 57m 40s
€ 12,74

Beschrijving

'Oh, ik wou dat zij nu kon weten hoe veel, hoe zeer wij nog steeds houden en zullen blijven houden van haar vrolijke gezicht.'

Annie, de oudste en favoriete dochter van Charles Darwin, is pas tien jaar oud als zij op 19 april 1853 overlijdt. Annie's dood doet Darwin nog sterker aan het bestaan van God twijfelen en haar langdurige ziekte laat hem op een schokkende manier de keerzijde van zijn theorie van de "survival of the fittest" inzien.

Darwin wordt sinds de reis met de Beagle getroffen door zware ziekteaanvallen. Het idee, dat hij zijn zwakke conditie aan zijn eigen kind heeft doorgegeven, laat hem niet meer los. Pas na de dood van Annie zal hij in staat zijn de baanbrekende theorie On the Origin of Species te voltooien.

Cast
Charles Darwin: Lou Landré
Etty Darwin: Rick Nicolet
Jonge Etty: Elselijn Goppel

Regie: Marlies Cordia
Techniek: Peter Kroon

Eerste uitvoering: HUMAN, 24 december 2002, 747AM

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 4 maart 2009
ISBN 9789461495679
Taal Nederlands
Speelduur 57m 40s
Bestandsgrootte 67 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Susan Glimmerveen
Susan Glimmerveen

Susan Glimmerveen (1963) is radiodocumentairemaker en schrijfster van hoorspelen, toneelstukken en proza. Ze werd geboren op Curaçao en verhuisde op haar tiende naar Nederland, waar ze na de huishoudschool (lhno), via het vhbo de lerarenopleiding volgde en vervolgens afstudeerde in de Nederlandse letterkunde. Daarnaast volgde ze de schrijversvakschool 't Colofon met specialisatie dramaschrijven.

Sinds 1994 leidt ze, samen met haar man, die geoloog is, een min of meer zwervend bestaan. Ze woonde onder meer in Nieuw Zeeland, Papoea Nieuw Guinea, Ierland en de Verenigde Staten. In dat land werd haar prozadebuut In 2000 verscheen haar debuut Kaf. Haar tweede roman De reizende voorstelling verscheen in 2005. Zij schreef onder meer ook de radiodocumentaires Tweeduizend mijl stroomopwaarts (2000) en Op een dag (2001) en het hoorspel Annie's dood (2002), in 2009 opnieuw uitgebracht als Darwin's oogappel.

Toon aanbod