Luistervoorbeeld
€ 9,95

Beschrijving

Bijou, Bud en Dex gaan op ziekenbezoek bij Kloontje de Oude Feestmolen. Onderweg komen ze bekende en onbekende vrienden tegen die allemaal een beetje ‘anders’ zijn, of zich anders voelen.

Alle verhalen zijn grappig, vrolijk, soms ook wat verdrietig, maar eindigen met een hoop lol!

Vanuit de Woon Boom, over het Lange Slinger Pad en langs de Lange Slinger Sloot, over de Piratenbrug, zigzag door het weiland naar Kloontje. En ‘s avonds als het langzaam donker wordt, verandert de Snoezel Weide in een prachtig verlicht Snoezel Paradijs! Het Slaap Maantje, de Sterrenlichtjes, de Vuurvliegen en de Bloemkelklampjes stralen, en daar worden alle dierenkinderen erg rustig van en gaan lekker… slapen. Kom je? Dan gaan we snel beginnen, leuk hoor!

Veel lees, luister en kijkplezier!

Kinderverhalen met een missie
Het grote contrast tussen het leven van hun autistische, ernstig verstandelijk beperkt en gedragsmoeilijke zoon Dexter en dat van gezonde dochter Madé inspireerde moeder Josette Budding tot het schrijven van het kinderboek Dex + Zo De Snoezel Brigade. Een bijzonder project waarbij kinderen op luchtige wijze kennismaken met karakters die ‘anders zijn’. In Dex+Zo staan verschillende (dieren)karakters met een beperking centraal. De fantasierijke, speelse en tegelijkertijd leerzame themaverhalen eindigen allemaal positief. Stripachtige hoofdkarakters poes Bijou, stoere hond Bud en hun verstandelijk beperkte konijnenvriend Dex beleven fantasierijke avonturen in de omgeving van de Snoezelweide.

Het luisterboek met luisterverhalen en liedjes is ingesproken en ingezongen door onder andere Sanne Hans (Miss Montreal), Giel Beelen, Jeroen Bleekemolen, theatermaker Wijnand Stomp en het muzikale duo Speelman & Speelman.

De volledige opbrengst van de verkoop van Dex + Zo komt ten goede aan de Dex Foundation. Het doel van deze stichting is de bouw van ‘Stoeistal-projecten’; kleinschalige verzorgboerderijen midden in de natuur waarbij de opvang bestemd is voor zorgintensieve en gedragsmoeilijke kinderen zoals Dexter. Josette: ‘En dat is hard nodig want op dit moment is er in Nederland nog geen geschikt opvang- of logeeradres voor deze ‘kostbare’ kinderen. Tenslotte geldt nog altijd: ieder kind is uniek.'

Cast
Zang: Kinga Bán, Daan Speelman, Joost Speelman
Muddy Mol: Giel Beelen
Lotte het La-a-ammetje: Sanne Hans (Miss Montreal)
Overige stemmen: Jeroen Bleekemolen, Barbara Karel, Angéla Kramers, Elco van der Geest, Annelies Kuijsters, Maurice Pierôt

Arrangement: Joost Speelman, Jeroen van der Blom
Liedje gemixt: Audioworkx
Opname, post-productie, mastering: Sander van Herk, Stu Stu Studio

Inhoud
Even voorstellen
De postduif
Lottie het la-a-ammetje
Muddy Mol
De Wolkenvrienden
Paardje Wild West
Bankje Wiebel
Ti-Ta-Toverput
Dolfijntje Blub Blubber de Blub
Kloontje de Oude Feestmolen
Iedereen is Anders, Iedereen is Gewoon (liedje)
Speciale Voorstelling Dex
Iedereen is Anders, Iedereen is Gewoon (liedje)

Details

UitgeverDex Foundation
Publicatiedatum 18 mei 2011
ISBN 9789461496270
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 57m 18s
Bestandsgrootte 33 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Josette Budding-Corbée is de moeder van Dexter en - samen met haar man Mark Budding - oprichter van de Dex Foundation. Deze stichting is ontstaan vanuit hun zoon Dexter. Op het oog is hij een stoere en actieve tiener maar dan wel een met een zorgelijk bestaan. Dexter is autistisch, ernstig verstandelijk beperkt en gedragsmoeilijk. Zijn ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met dat van een baby van negen maanden. Zeer intensieve 1-op-1 verzorging en goede begeleiding, geven Dexter houvast in de voor hem zo verwarrende wereld.

Het doel van de Dex Foundation is tweeledig. Ten eerste hoopt de stichting in de nabije toekomst, De Stoeistal projecten, kleinschalige verzorgboerderijen midden in de natuur, te kunnen realiseren. Dat is hard nodig want op dit moment is er in Nederland geen geschikt logeer- of opvangadres voor zeer zorgintensieve en actieve kinderen zoals Dexter. Ten tweede wordt ernaar gestreefd meer begrip en inlevings-vermogen te krijgen van ‘gewone’ kinderen voor deze groep bijzondere kinderen.

Toon aanbod