The Little Friend

The Little Friend

Donna Tartt leest zelf 'The Little Friend'. Een verhaal over een verloren jeugd; een ambitieuze, adembenemende roman die vlijmscherp de paradoxen in onze moraal en de menselijke zwakheden blootlegt. Engelstalig.

Auteur

Donna Tartt

Spreker

Donna Tartt

Speelduur

6 uur 3 min

€ 15,90

Beschrijving

Donna Tartt leest zelf The Little Friend voor.

In een kleine stad in Mississippi groeit Harriet Cleve Dufresnes op, geplaagd door de moord op haar negen jaar oudere broertje, dat opgehangen aan een boom in hun tuin werd gevonden toen ze nog maar een baby was. Robins moordenaar is nooit gevonden, noch heeft de familie het verlies ooit kunnen verwerken. Met een vader die gescheiden leeft van de familie en een moeder die uitgeschakeld en verlamd is door verdriet, leeft Harriet grotendeels in de wereld van haar eigen verbeelding, eenzaam en alleen, zelfs in het gezelschap van haar oudere zusje, die nimmer meer in staat zou zijn op te roepen wat zij op die verschrikkelijke dag had gezien, en van haar oudere tantes, voor wie de tragedie een grote klap is geweest. Maar voor Harriet is Robin ook de schakel met de gelukkige tijd van vroeger, die ze kent van foto's en verhalen, en dus besluit ze in de zomer van haar twaalfde jaar zijn moordenaar te vinden en revanche te nemen.

Geladen met dezelfde zinderende spanning als De verborgen geschiedenis is The Little Friend (De kleine vriend) een verhaal over een verloren jeugd; een ambitieuze, adembenemende roman die vlijmscherp de paradoxen in onze moraal en de menselijke zwakheden blootlegt. Een nieuw en overtreffend bewijs van Donna Tartts briljante vertelkunst.
In a small Mississippi town, Harriet Cleve Dusfrenes grows up haunted by the murder of her brother, who was found hanging from a tree in their yard when she was just a baby. Robin's killer was never identified, and the family has never recovered from the tragedy. Harriet's father mostly absent, her mother incapacitated by grief, and her teenage sister unable to recall what she saw that terrible day. Harriet lives largely in the world of her imagination, alone even in company, obsessed by Robin who is a link to the happier past she knows from stories and photographs. And then one summer, the year she turns twelve, Harriet decides to find his murderer and exact his revenge.

Even more transfixing than its predecessor, The Little Friend is a dark novel of lost childhood, breathtaking in its ambition and power, rich in moral paradox and profound insights into human frailty. Read by the author.

Details

Imprint

De Bezige Bij

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

29 juli 2009

ISBN

9789461496904

Taal

Engels

Speelduur

6 uur 3 min

Bestandsgrootte

264 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags