Noodzakelijk kwaad
Noodzakelijk kwaad

Noodzakelijk kwaad

Een verrassend en verontrustend boek over ongekende spanningen, over bedrog en manipulatie, over pure haat en onmogelijke liefde.

Auteur

René Appel

Spreker

Marijke Koppelman

Speelduur

9 uur 17 min

€ 24,95

Beschrijving

Menno Hulsdonk is eigenaar van een bouwbedrijf. Hij heeft geld nodig, veel geld, en is daarom bereid met rekeningen te sjoemelen. Zijn vrouw Franka leeft op te grote voet, tot ergernis van Menno, maar toch probeert hij haar leven te veraangenamen met dure cadeaus en mooie reizen. Hij weet niet dat Franka's werkelijkheid er totaal anders uitziet dan hij vermoedt. Wouter Wesselingh is mede-eigenaar van dat bouwbedrijf, maar hij heeft meer gemeen met Menno wat dan ook voor grote spanningen zorgt. Dan is er de opstandige dochter Cécile, die hem het leven niet makkelijk maakt. Zij verlaat het ouderlijk huis en komt terug met een geliefde die niet op Menno's goedkeuring kan rekenen. Integendeel. Het conflict groeit en wordt zo groot dat het kwaad de kop opsteekt - noodzakelijk kwaad.

Deze psychologische thriller van René Appel is een verrassend en verontrustend boek over ongekende spanningen, over bedrog en manipulatie, over pure haat en onmogelijke liefde. Eén les is duidelijk: slachtoffers kunnen altijd daders worden. En omgekeerd.

Noodzakelijk kwaad werd in 2002 genomineerd voor de Gouden Strop. René Appel heeft die prijs maar liefst twee keer gewonnen: in 1991 voor De derde persoon en in 2001 voor Zinloos geweld.

Details

Imprint

Uitgeverij Prometheus

Uitgever

First Monkey Media

Publicatiedatum

6 december 2010

ISBN

9789461498465

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 17 min

Bestandsgrootte

384 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur René Appel Bekijk alles

Waarom niet

Waarom niet

René Appel

€ 14,99
Spannende dagen

Spannende dagen

Philip Barton, Paul Jansen

€ 10,50
Persoonlijke omstandigheden
€ 7,99
Geronnen bloed

Geronnen bloed

René Appel

€ 6,99