Het Derde Huwelijk
Het Derde Huwelijk

Het Derde Huwelijk

Een audiofilm naar Tom Lanoye

In 'Het derde huwelijk' raken onvergetelijke personages verstrikt in een tragikomisch noodlot. Een audiofilm naar Tom Lanoye in een bewerking van Elke Geurts onder regie van Tom Van Dyck.

€ 9,99

Beschrijving

Maarten Seebregs, een levensmoeë homo die bovendien terminaal ziek is, probeert het verlies van zijn geliefde Gaëtan te verwerken. Dan doet een volstrekt onbekende man hem een aantrekkelijk voorstel: Of Maarten niet wil trouwen met diens Afrikaanse geliefde in ruil voor een smak geld. Vanaf dat moment komt Seebregs’ leven in een stroomversnelling terecht waarbij liefde, passie en bedrog de boventoon voeren.

Het Derde Huwelijk werd bewerkt door de Nederlandse auteur Elke Geurts. Zij ging eerder al aan de slag met Komt een Vrouw bij de Dokter van Kluun en De Cementen Tuin van Ian McEwan voor de Hoorspelfabriek. In 2008 verscheen haar prozadebuut Het Besluit van Dola Korstjens, meteen goed voor de longlist van de Debutantenprijs 2009 en van de Gouden Uil. Voor De Nomadensnaar ontving ze de Nieuw Proza Prijs 2008. Haar tweede boek Lastmens verschijnt begin 2010.

Tom Van Dyck nam het script onder de arm en trok met een bont allegaartje aan acteurs zoals Uwamungu Cornelis, Chika Unigwe, Ali Wauters, Mostafa Benkerroum en Frank Focketyn de studio in.

Schrijfster Chika Unigwe treedt voor de gelegenheid op als actrice. Zij speelt met verve de rol van Tamara. Zij is geboren in Enugu, Nigeria en woont nu in Turnhout, met haar man en vier kinderen. Ze is niet enkel als schrijfster actief maar zetelt ook in de gemeentepolitiek. Haar eerste roman, De Feniks, werd in september 2005 uitgegeven door Meulenhoff/Manteau. Chika Unigwe heeft onlangs haar tweede roman gepubliceerd, On Black Sisters’ Street (eerst verschenen in het Nederlands onder de titel Fata Morgana), een migrantenverhaal over keuzes en ontworteling. Locatie: de Antwerpse rosse buurt.

Cast
Maarten Seebregs: Frank Focketyn
Gaëtan: Robby Cleiren
Tamara: Chika Unigwe
Jenny: Katelijne Damen
Karel: Frank Vercruyssen
Vandessel: Axel Daeseleire
De verwekker: Paul Wuyts
Pastoor: Marc Van Eeghem
Philip: Uwamungu Cornelis
Marokkaanse jongeren: Ali Wauters, Mostafa Benkerroum, Stijn Cole

Regie: Tom Van Dyck
Bewerking: Elke Geurts
Geluidstechniek: Patrick Voets

Inhoud
1. Proloog: Maarten krijgt een vrouw in de schoot geworpen
2. Tamara trekt bij Maarten in
3. De controleurs
4. Maarten en Tamara bezoeken de verwekker
5. De trouwerij
6. In de tram
7. Philip
8. Epiloog: Maarten loopt de zee in

Details

Imprint

Uitgeverij Prometheus - Bert Bakker - Vassallucci

Uitgever

Het Geluidshuis

Publicatiedatum

15 mei 2010

ISBN

9789461499097

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 18 min

Bestandsgrootte

148 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags