Luistervoorbeeld

Plattegrond van een jeugd

Auteur Wanda Reisel
Voorlezer Wanda Reisel
Speelduur 5u 4m 26s
€ 12,99

Beschrijving

'In ons portiek, dat door zijn uivorm iets oosters had, staan twee verklede kinderen boven aan de treden. Op de achtergrond de openstaande voordeur met het glas-in-lood. De kinderen zijn misschien zeven jaar. Ik ben het linkerkind, verkleed als bruidegom, in een zwarte broek en de veel te grote witte smokingjas van mijn vader, de mouwen breed omgeslagen, mijn handen in zwarte handschoenen en onder mijn trotse smoeltje een zwarte vlinderdas.'

Van Eeghenstraat 100, 5 verdiepingen, 16 kamers, 26 vaste kasten.Kolenhok en prieel in de tuin, grenzend aan het Vondelpark. Van het huis waar Wanda Reisel opgroeide staat elke plint, elke kier, elke deurknop in haar geheugen gegrift. Het werd het domein van haar verbeelding en de kiem van haar schrijverschap.

Reisel neemt de luisteraar mee, dwalend van het ene vertrek naar het andere en aan de hand van haar verhalen ontstaat de plattegrond van een jeugd.

Genomineerd voor de esta luisterboek award 2011

Details

ImprintUitgeverij AtlasContact
UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 12 juni 2010
ISBN 9789461499394
Taal Nederlands
Speelduur 5u 4m 26s
Bestandsgrootte 164 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Wanda Reisel
Wanda Reisel

Wanda Reisel (1955) groeide op in een anarcho-liberaal doktersgezin. Na het gymnasium studeerde ze geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en volgde ze de Regie Opleiding van de Theaterschool in Amsterdam. In 1986 debuteerde ze met Jacobi’s tocht. Twee jaar later volgde Het blauwe uur.

Naast toneel en romans schreef Reisel ook incidenteel voor film en televisie. Haar roman Baby Storm werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 1997 en haar vierde roman, Een man een man (2000) bereikte de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2001.

In 2004 verscheen Witte Liefde dat op de shortlist van de AKO Literatuurprijs stond en bekroond werd met de Anna Bijns Prijs 2007.

Haar toneelwerk werd gebundeld in 2006 onder de titel Tien stuks en in 2008 verscheen Die zomer. Het boek stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs.

Toon aanbod