Luistervoorbeeld

Avontuur met staartjes

Auteur Dani van Doorn
Voorlezer Mechteld Brans
Speelduur 1u 12m 4s
€ 9,95

Beschrijving

Vicky heeft geweerschoten gehoord bij een oude boerderij. Samen met haar neefje Benny gaat ze op onderzoek uit in haar rubberboot. Daardoor komen ze in gevaar, maar doen ook een leuke ontdekking. Eentje met staartjes! Al gauw blijkt dat Benny en Vicky niet alleen zichzelf, maar ook de kleine ‘staartjes’ moeten redden.

Avontuur met staartjes is in de eerste plaats bedoeld als een spannend en grappig verhaal, maar het is ook een bijzonder boek omdat één van de hoofdpersonen NLD heeft (Non verbal Learning disability), een leerstoornis waarbij je hersenen iets anders werken dan bij de meeste mensen. Vaak is dat lastig, maar soms is het ook heel handig of leuk.

Achter in het luisterboek legt Klinisch Neuro Psycholoog Dr, A. Serlier-van den Bergh in het kort uit wat NLD inhoudt. Haar uitspraak “Eerst het praatje en dan pas het plaatje” is voor de aanpak van kinderen en jongeren met NLD heel belangrijk.

Details

ImprintLuisterEffect
UitgeverClusterEffect
Publicatiedatum 11 april 2019
ISBN 9789462171640
Taal Nederlands
Speelduur 1u 12m 4s
Bestandsgrootte 99 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Dani van Doorn
Dani van Doorn

Dani van Doorn woont in Eindhoven. Ze schrijft jeugdboeken en tijdschriftverhalen voor volwassenen. Ook geeft ze kunst uit met haar eigen uitgeverijtje. Ze is graag creatief bezig, maar schrijven is haar passie! Geld of geluk is haar feelgood-romandebuut.

Toon aanbod