Luistervoorbeeld

Vanzelf Genezen

de logica van ons lichaam
Auteur Jes Schalkwijk, Gerard Mesman
Spreker Petra Valpoort
Speelduur 5u 18m 44s
€ 19,95

Beschrijving

Vanzelf Genezen biedt een totaal nieuw concept, waarin lichaamstaal, biochemie, biofysica, verstand, ziel, chi en mu op een logische wijze met elkaar verbonden worden. Een concept waarin het meest verfijnde meetinstrument de hoofdrol speelt in de diagnose: ons gevoel. Een concept dat zo laagdrempelig is, dat iedereen er direct mee aan de slag kan. Patiënt en arts.

Vanzelf Genezen is de weerslag van tientallen jaren zoeken, proberen en puzzelen om te komen tot antwoorden op geneeskundige vragen die niet beantwoord konden worden. Het is een beredeneerde combinatie van oosterse en westerse geneeskunde. Een combinatie van traditie en moderne wetenschappelijke kennis, waarin alles begint met een vitale spijsvertering.

Arts Jes Schalkwijk breekt in dit boek een lans voor ons zelfregulerend vermogen. Ons lichaam weet perfect hoe het moet herstellen. De rol van de arts is bescheiden en zou zich in de meeste gevallen moeten beperken tot het adviseren en coachen van patiënten. De patiënt wacht niet meer af, maar ondersteunt actief zijn zelfregulerend vermogen. Hij doet dat door zijn leef- en eetwijze aan te laten sluiten bij zijn eigen unieke fysieke en geestelijke gesteldheid. Luisteren naar de eigen lichaamstaal is daarbij het noodzakelijke startpunt.

Vanzelf Genezen maakt ons weer autonoom en verantwoordelijk. Zelf aan de slag om te zorgen dat klachten draaglijk worden en dat herstel inzicht geeft. Zelf aan de slag omdat het om jezelf gaat.

Details

ImprintLuisterEffect
UitgeverClusterEffect - LuisterEffect
Publicatiedatum 22 juli 2019
ISBN 9789462172029
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 18m 44s
Bestandsgrootte 438 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.