Help, ik ben een autist!
Help, ik ben een autist!

Help, ik ben een autist!

Ik was het al voordat ik het wist

Dit luisterboek vertelt het verhaal van Pascal die pas na een lang traject van hulpverlening de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kreeg.

Auteurs

Pascal van IJzendoorn, Ans Ettema-Essler

Spreker

Ron Peereboom Voller

Speelduur

5 uur 47 min

€ 16,95

Beschrijving

Basisschoolvrijwilliger Pascal van IJzendoorn kampeerde met groep 8 ergens op een camping in het Noord-Hollands landschap. 's Avonds bij het kampvuur werd de dag nabesproken toen een collega begon over de buren; een basisschool voor kinderen met autisme. Ze was nogal verbaasd dat je aan de buitenkant niet kon zien dat deze kinderen autistisch waren. Het voelde voor Pascal als een prikkel die hij niet kon negeren en hij vertelde zijn collega's voor het eerst dat ook hij autistisch is. Ze hadden dat nooit achter hem gezocht. En waarom zouden ze ook, aangezien hij net zoals iedereen zijn leven leeft.

Details

Imprint

LuisterEffect

Uitgever

ClusterEffect - LuisterEffect

Publicatiedatum

2 augustus 2019

ISBN

9789462172067

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 47 min

Bestandsgrootte

478 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Tags

Over de auteur

Na een lange en gecompliceerde weg in de geestelijke gezondheidszorg vielen de puzzelstukjes op zijn plaats toen Pascal van IJzendoorn (1982) de diagnose autisme kreeg. Nu 6 jaar na de diagnose treedt hij naar buiten met zijn verhaal om mensen te informeren, inspireren maar vooral te motiveren. Pascal speelt volledig open kaart en alle levensfases komen aan bod in zijn boek Help, ik ben een autist!Ans Ettema-Essler (1962) heeft een eigen praktijk van waaruit ze volwassenen coacht en counselt. Daarnaast schrijft ze graag over die zaken die haar opvallen in haar werk. Tevens verzorgt ze op verzoek trainingen en lezingen voor instellingen, bedrijven, etc. Ans heeft zich gespecialiseerd in het coachen van volwassenen, die een ADHD of ADD diagnose hebben. Bij Ankh-Hermes is het luisterboek ADD, verdwalen in een hoofd vol prikkels verschenen. Samen met Pascal van IJzendoorn (1982) schreef ze het (luister)boek Help, ik ben een autist, over een onderwerp dat vele overeenkomsten heeft met ADD en ADHD.

Meer auteur Ans Ettema-Essler Bekijk alles

ADD

ADD

Ans Ettema-Essler

€ 12,99

Meer spreker Ron Peereboom Voller Bekijk alles

Moordzomer

Moordzomer

Gerard Nanne

€ 16,95
De molenaarsdochter
€ 16,95
Zwart kwartier

Zwart kwartier

Friso Leunge

€ 16,95
Pennenstreken

Pennenstreken

Pieter Overduin

€ 14,95