Luistervoorbeeld

Bizarre verhalen

Auteur Stanley Ellin, George Toudouze
Spreker Gees Linnebank
Speelduur 1u 28m
€ 9,50

Beschrijving

De orderlijke wereld van de heer Appleby Het verhaal over de heer Appleby, eigenaar van een winkel genaamd "Appleby: Antiek en Nieuwsgierigheid", die zijn kostbare spullen eigenlijk niet wil verkopen. Hij heeft onderzoek gedaan naar "de meest efficiënte methoden om zich zijn vrouw te ontdoen", om zo snel in het bezit van al haar financiele middelen te komen. Zijn vrouw is overleden. Twee jaar later sterft zijn nieuwe vrouw opnieuw... Klip De drie skeletten Het verhaal van drie vuurtorenwachters, gestationeerd voor de kust van Frans-Guyana in de jaren 30. Hun rustige, eentonige leven wordt op een nacht wreed verstoord door de komst van een grote hoeveelheid vleesetende ratten... Regie en opname: Pieter Lutz

Details

ImprintShortStories
UitgeverClusterEffect - LuisterEffect
Publicatiedatum 6 juni 2021
ISBN 9789462178434
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 28m
Bestandsgrootte 61 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Bernard Stanley Ellin (1916-1986) was een Amerikaanse schrijver. Ellin werd geboren in Brooklyn, New York. Op jonge leeftijd gaat hij van lezen houden dankzij auteurs als Mark Twain, Rudyard Kipling en Edgar Allan Poe.

Ellin heeft gewerkt als staalarbeider, boer en leraar voordat hij in 1944-1945 tijdens de Tweede Wereldoorlog het leger in ging. Hierna begon hij, op aandringen van zijn vrouw, als full-time schrijver. In mei 1948 verscheen een van Ellin's bekendste korte verhalen, De specialiteit van het huis in Ellery Queen's Mystery Magazine.

In de jaren die volgden groeide Ellin's roem als schrijver van prachtige korte verhalen. Hij werd bekroond met drie Edgar Allan Poe Awards (Edgar Award). Zijn eerste Edgar was voor het korte verhaal The House Party (1954), vervolgens voor het korte verhaal De Blessington Methode (1956) en zijn derde van de roman De achtste cirkel (1959). Verschillende afleveringen van Alfred Hitchcock Presents waren gebaseerd op Ellin korte verhalen, romans en van zijn romans Dreadfull Summit, House of Cards en The Bind werden verfilmd.

Ellin was lange tijd lid en in het verleden voorzitter van de Mystery Writers of America. In 1981 werd hij onderscheiden met de Grand Master Award, de hoogste onderscheiding van de Mystery Writers of America.
Ellin stierf aan een hartaanval in Brooklyn, New York op 31 juli 1986.

Toon aanbod