Luistervoorbeeld

Ik reis alleen

Thriller
SerieHolger Munch en Mia Krüger deel 1
Auteur Samuel Bjork
Voorlezer Roel Fooij
Speelduur 12u 58m 41s
€ 17,50

Beschrijving

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en een vliegtuiglabel met de tekst Ik reis alleen.

Ik reis alleen van Samuel Bjørk is het eerste boek van een serie met in de hoofdrol inspecteur Holger Munch, een oude rot in het vak, en zijn jongere collega Mia Krüger. Na een intern onderzoek werd Munchs speciale onderzoeksteam jaren geleden opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt zijn team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk...

Ik reis alleen is een ijzersterke thriller met een plot van niveau, te vergelijken met die van de tv-serie The Bridge. In Noorwegen werd boek een fenomenaal succes.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 17 november 2015
ISBN 9789462531598
Taal Nederlands
Speelduur 12u 58m 41s
Bestandsgrootte 713 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Zuurstofflessen paraat houden! Samuel Bjørk heeft een levensgevaarlijk goede thriller geschreven.’ (Theo Hakkert, Wegener Dagbladen

'IJzingwekkend en subliem. De personages worden door auteur Samuel Bjørk subliem neergezet. Blijft (…) tot aan de laatste pagina’s boeien.' (**** De Telegraaf)

'Ik reis alleen, het thrillerdebuut van de Noor Samuel Bjørk, heeft personages die bijblijven. Veelbelovend begin van een serie, dit boek.' (*** Algemeen Dagblad)

'Een bewonderenswaardig debuut.' (**** Vrij Nederland Detective en Thrillergids)

'Met ingehouden adem vlieg je door de pagina’s vol interessante karakters en verwarrende dwaalsporen. Het einde is zenuwslopend.' (Viva)

'Ik reis alleen is verrekte spannend.' (De Volkskrant)

'Guilty pleasure uit Noorwegen.' (Nu.nl)

'Wat een gruwelijk spannend boek vol duivelse dilemmas en onverwachte wendingen! Tot nu toe was Jussi Adler-Olsen mijn favoriete Scandinavische auteur, maar Bjørk zou hem wel eens van de troon kunnen stoten...' (Kim Moelands, thrillerauteur)

‘Dit boek heeft alles wat een goede thriller nodig heeft: gebeurtenissen die, zo lijkt het, weinig met elkaar te maken hebben, een speciaal politieteam dat de grenzen van het toelaatbare opzoekt om de zaak op te lossen, onverwachte wendingen en een nog meer onverwachte ontknoping! Razendsnel geschreven. Prachtig!’ (Zin)

‘Geweldige thriller!’ (Flair)

'Kippenvel.' (Elegance)

‘Intelligent, verslavend, meeslepend en huiveringwekkend. Een briljante pageturner van grote klasse.’ (***** Hebban.nl)

‘Samuel Bjørk is er in geslaagd om zijn uitzonderlijke en overtuigende karakters een buitengewoon kat- en muisspel te laten spelen. Ik reis alleen mag zowel een angstaanjagend als onovertroffen debuut worden genoemd dat gegarandeerd ieders verwachting waarmaakt. Met ongeëvenaarde personages als Munch en Krüger heeft Samuel Bjørk goud in handen. Ik reis alleen beneemt je de adem tot de laatste bladzijde. Bjørk weet als geen ander fictie tot leven te wekken.’ (Vrouwenthrillers.nl)

‘Hier gaan wij er veel van verkopen, denk ik’ (Monique Eskens, Boekhandel De Drvkkery)

‘Alweer zo’n Scandinavische thriller’, denk ik dan. Mmmm, vooruit. Maar dit is er één zonder de gebruikelijke dip in het verhaal. Sterker nog: spannend tot de allerlaatste letter! Toen ik hem uit had, wilde ik gelijk door naar het volgende deel. Het wordt toch wel een serie?’ (Caroline Sprengers, boekhandel Jaspers)

‘Een erg goed opgebouwd verhaal waar nogal wat verhaallijnen door elkaar lopen en waar je niet van in de gaten hebt waar ze naar toe leiden. Maar iedere lijn heeft zijn functie en er zijn ook geen losse eindjes! (…) Knap gedaan en dat voor een debuut! Ik ben zeer onder de indruk! Samuel legt de lat voor zijn volgende boek meteen erg hoog. Daarnaast bieden de twee hoofdpersonen Mia Kruger en Holger Munch nog genoeg aanknopingspunten en verhalen om meerdere boeken te krijgen! Genoeg stof nog om verder uit te werken. Laat het volgende boek maar komen.’ (Wim Krings, boekhandel Krings)

‘Spannend, heerlijk lezen, goede ontknoping: daar wil ik wel meer van!’ (Astrid Verhoeven, boekhandel Dekker v.d. Vegt)

'Dit is het echte werk, een op-het-puntje-van-je-stoel thriller.' (De Gelderlander)

'Samuel Bjørk weet in een vloeiende, elegante stijl een intrigerend nieuw rechercheursduo neer te zetten: Holger Munch, een eigengereide veteraan, en de jonge Mia Krüger – die enorm talentvol is, maar ook een donker geheim met zich meedraagt.' (deboekensalon.nl)

'Het mooie aan Scandinavische thrillers is dat je je zo waanzinnig kunt inleven in de hoofdpersonages. Ik reis alleen van Samuel Bjørk vormt hier geen uitzondering op.' (Dethriller.nl)

'Er komen naast de twee hoofdpersonages nog meer schitterende personen voorbij. Bjørk omschrijft ze allemaal meesterlijk. Ook is het plot van een geweldig niveau. De spanning wordt steeds verder opgebouwd en tot vlak voor het einde heb je niet het idee dat het team van Munch ook maar enig idee heeft hoe de gruwelijkheden gestopt kunnen worden.' (Dethriller.nl)

'Niet weg te leggen was dit eerste deel en ik kijk nu al reikhalzend uit naar wat Samuel Bjørk nog meer voor Munch in petto heeft!' (Dethriller.nl)

'Met Samuel Bjørk heeft de Scandinavische thrillerwereld een nieuwe stem die zich kan meten met de besten.' (Mustreads.nl)

'De kracht van deze thriller zit hem in het feit dat Samuel Bjørk een veelheid aan personages gebruikt en die ook allemaal goed uitwerkt. (…) De tweede helft van de thriller is met soepelheid en kunde geschreven en grijpt je bij de keel, zoals het een goed thriller betaamt.'(Mustreads.nl)

'Ik geef u een belangrijk advies: Lees dit boek maar stop niet te snel en uw inspanningen worden zeker beloond! Wederom een uitstekend debuut uit Scandinavische stal en van Holger en Mia kunnen we zeker meer verwachten. Genoeg stof om naar terug te kijken in hun leven om te zien waarom ze zo zijn als ze zijn!’ (***** Wim Krings, Thrillerboek.nl en boekhandelaar)

'Dit is het echte werk, een op-het-puntje-van-je-stoel thriller. Bjørk zet een groot aantal verhaallijnen op, elk even sterk, zonder dat duidelijk wordt hoe die zich tot elkaar verhouden. (…) Een horendolle thriller (…) in de positieve zin van het woord. Met Krüger en Munch heeft Samuel Bjørk een heerlijk duo bijeengebracht. Het is dan ook absoluut een topstuk in de toch al zo rijke Scandinavische traditie.' (BN/De Stem)

'Ik reis alleen van Samuel Bjørk is unputdownable.' (Boekhandel Jansen & de Feijter op Twitter)

'Een nieuwe veelbelovende loot aan de boom van Noorse thrillerschrijvers.' (Blueowlbooks.nl)

'Een aanwinst, deze complexe, spannende debuuthriller van Samuel Bjørk.' (Noordhollands Dagblad)

'Bjørk maakt er een race van: ontdekken zij de waarheid nog voordat de broertjes in levensgevaar verkeren? Door die spanning vergeef je Bjørk dat hij niet veel toevoegt aan het beproefde noordse thrillerconcept. (...) Maar Bjørk weet dat bestaande recept wel erg goed uit te bouwen en een paar plotwendingen aan het eind bezorgen de lezer werkelijk een schok.' (Trouw Letter & Geest)

'De schrijfstijl is erg prettig, krachtig en helder qua taalgebruik. Het is dan ook een boek dat snel leest en blijft intrigeren.' (Leesclub van lettervreters De Perfecte Buren)

'Zinderende spanning die volgt in een verrassende ontknoping. Heerlijk leesbaar en spannend tot de laatste bladzijde. Zeker een aanrader in de rij van scandinavische schrijvers.’ (Irma Heijink, boekhandel Boek & Co)

'Samuel Bjork is een meester in het verwoorden van alle gevoelens en gebeurtenissen zonder ook maar ergens te overdrijven. Op het einde van het boek kan je alleen maar hopen op een volgend deel met Holger Munch & Mia Krüger.' (Ouders en Onderwijs)

'Vanaf de eerste spreekwoordelijke letter werd ik meegezogen in Ik reis alleen. Reeds vanaf het begin werd de spanning opgebouwd en werd er diepgang gegeven aan de personages. Bjørk slaagt erin om complexiteit en onvoorziene wendingen te verweven tot een angstaanjagende misdaad thriller.' (Geekster.be)

'Een absolute aanrader. Een zeer realistisch, geloofwaardig verhaal, een plot met heel wat onverwachte wendingen.' (Patrick Vandendaele, boek.be)

'(...) superspannend door de uitstekende plot/subplots, verrassende,ontwikkelingen en twee heel menselijke, herkenbare rechercheurs. De ontknoping is bloedstollend spannend.' (NBD Biblion)

Over de auteur
Photo Samuel Bjork
Samuel Bjork

Samuel Bjørk is het pseudoniem van Frode Sander Oien (1969), romancier, toneelschrijver en singer-songwriter.

Toon aanbod