Luistervoorbeeld

Tweede leven

Auteur S.J. Watson
Voorlezer Dieuwertje Blok
Speelduur 13u 56m 48s
€ 14,95

Beschrijving

In Tweede leven van SJ Watson wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia's zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld.

Evenals in Voor ik ga slapen toont SJ Watson zich een meester in het portretteren van het totale isolement van de hoofdpersoon en wordt de lezer meegetrokken in een beklemmend spel van waarheid en bedrog.

Details

Uitgeverij Rubinstein Audio
Publicatiedatum 12 februari 2016
ISBN 9789462531963
Taal Nederlands
Speelduur 13u 56m 48s
Bestandsgrootte 383 Mb
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Julia raakt verstrikt in een beklemmend spel van waarheid en bedrog, waarin ook de lezer meegezogen wordt.' (Nouveau)

‘Over de dunne lijn tussen fantasie en werkelijkheid.’ (Linda)

‘Tweede leven is een fascinerende psychologische thriller over geheimen, leugens en verslaving. Goed geschreven, mooie karakters en een verrassend plot.’ (**** AD Magazine)

‘Hij tovert de ene na de andere plotwending uit de hoge hoed, die tezamen leiden tot een meesterlijke ontknoping waardoor het voorgaande in een geheel ander perspectief geplaatst wordt. Net als bij zijn eerste thriller blijkt Watson een meester te zijn in het zand in de ogen strooien van de lezer.’ (**** Leeuwarder Courant)

‘Na het enorme succes van Voor ik ga slapen is dit een stevige opvolger, met verrassende ontknoping.’ (Feeling)

‘Watson schrijft makkelijke, korte zinnen. Hij construeert heel filmisch en houdt er goed de vaart in. Nu en dan lijkt het alsof Julia een dagboek schrijft vol twijfels, begeerte, verlangen. Een overtuigende, onrustwekkende en boeiende roman, die zeker een van de beste thrillers van het (nog jonge) jaar is. In 2017 komt een nieuwe Watson uit.’ (****1/2 De Morgen)

Over de auteur
Photo S.J. Watson
S.J. Watson

SJ Watson (1971) is een Engels schrijver. Hij debuteerde in 2011 met Voor ik ga slapen, dat tot dusver in 30 verschillende landen werd gepubliceerd.

Watson werd geboren in Stourbridge, in de West Midlands. Na zijn studies aan de Universiteit van Birmingham verhuisde hij naar Londen, waar hij in diverse hospitalen werkte en zich specialiseerde in de diagnose en behandeling van slechthorende kinderen. 's Avonds en in het weekend schreef hij fictie.

In 2009 werd Watson geaccepteerd voor de eerste cursus Writing a Novel aan de Faber Academy. Het resultaat was zijn debuutroman, Voor ik ga slapen. Al snel daarna werd het boek in 30 landen geaccepteerd voor publicatie, en in 2011 wordt gestart met de adaptatie voor het grote scherm.

Toon aanbod