Luistervoorbeeld

Op en top Fien

Auteur Harmen van Straaten
Spreker Peggy Vrijens
Speelduur 1u 43m 57s
€ 7,50

Beschrijving

Fien is een stoer meisje met een grote mond en een heel klein hartje. Ze verzint altijd spannende plannen, doet alles om haar broer Bert dwars te zitten en zet samen met haar buurjongen Sjoerd regelmatig de buurt op stelten.

Maar ze bezorgt ook de oude palingmevrouw een onvergetelijke middag. Of Fien nu stout is of juist heel lief: ze is altijd op en top Fien!

Inhoud
1. Voetballen en dansen
2. Juwelenbarbie
3. Piraten
4. Paling met voetjes
5. Zingen voor de burgemeester
6. Afsnijden
7. Racen met de kar
8. Kikkerdril
9. De palingmeneer
10. Schilderijen zonder hoofd
11. De begraafplaats
12. Trouwkoetsen
13. De wasmand
14. Vliegen en knielen

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 15 mei 2016
ISBN 9789462532588
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 43m 57s
Bestandsgrootte 66 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Harmen van Straaten

Harmen van Straaten (1961) heeft zo’n 400 boeken geïllustreerd voor uitgevers in Nederland en in het buitenland. Hij maakt animatiefilmpjes, onder meer voor het programma Sesamstraat. Hij tekent vaak met aquarel; de contouren zijn dikwijls met pen of potlood gemaakt. Soms ook zijn de illustraties geheel met pen gemaakt. Zijn stijl is los en humoristisch.

Voor een aantal prentenboeken schreef hij zelf de tekst, bijvoorbeeld De liefste kusjes zijn voor jou (2001), Tim en de boot naar Timboektoe (2002), gevolgd door nog meer delen over Tim, en Ik heb van jou gedroomd vannacht (2002). Ook Eend en zijn vrienden Egel, Pad en Otter zijn inmiddels bekende kinderboekfiguren. Fien telt voor tien! (2004) is een bundel voorleesverhalen voor kleuters. Voor weer iets ouder is Het geheim van de smokkelbende (2005), dat verscheen in de serie ‘Het geheim’ van uitgeverij Leopold. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar is de serie detectives Kees & Ko detectivebureau, waarvan het eerste deel in 2006 verscheen. In 2003 verscheen zijn eerste (en tot nu toe enige) jeugdroman: Wonderland.

Van Straaten illustreerde onder meer veel boeken van Selma Noort, Vivian den Hollander, Anton van der Kolk en Marc de Bel. Ook illustreerde hij de herdrukken van de boeken over Saskia en Jeroen, over Lotje en over Erstjan en Snabbeltje van Jaap ter Haar en de serie ‘De Kameleon junior’ van Fred Diks.

Harmen van Straaten is een aantal keer bekroond voor zijn werk. In 2002 werd hem de grootste internationale prijs voor illustratoren toegekend: een Gouden Appel, voor Een opa om nooit te vergeten van Bette Westera.

Toon aanbod