Luistervoorbeeld

Het keukenhuis

Auteur Kathleen Grissom
Spreker Peggy Vrijens
Speelduur 12u 36m 47s
€ 14,95

Beschrijving

In 1791 vertrekt de zevenjarige Lavinia samen met haar familie vanuit Ierland per boot naar Amerika, hopend op een beter leven. Wanneer alleen Lavinia de reis overleeft, wordt ze als wees door kapitein James Pyke meegenomen naar zijn tabaksplantage Tall Oaks in Virginia. Daar draagt hij de zorg over aan Belle, zijn onwettige en halfblanke dochter. Liefdevol groeit Lavinia op bij de slavenfamilie in het keukenhuis, maar door haar blanke huid raakt ze ook betrokken bij de familie in het Grote Huis, waar ze een steeds grotere rol toebedeeld krijgt; een rol die de hiërarchie op de plantage verstoort.

Tegen beter weten in probeert Lavinia zich staande te houden in beide werelden, die van de slavernij en die van de vrijheid. Wanneer Lavinia trouwt met Marshall, de getroebleerde zoon des huizes, en daarmee de vrouw des huizes wordt, wordt Lavinia's loyaliteit zwaar op de proef gesteld.

Het keukenhuis is een meeslepende, filmische roman over de betekenis van familie, liefde en loyaliteit.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 13 april 2017
ISBN 9789462533813
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 36m 47s
Bestandsgrootte 1039 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Wie genoten heeft van Een keukenmeidenroman moet ook echt Het keukenhuis gaan lezen. In de VS al - terecht! - een bestseller.' (Flow)

'Een aanrader. Dit boek is even belangrijker als Een keukenmeidenroman. (Alice Walker)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Kathleen Grissom

Kathleen Grissom verruilde, na een aantal jaar in New York gewerkt te hebben, de stad voor het platteland. Inmiddels woont ze in een landhuis op een voormalige plantage in Virginia. De geschiedenis van dit huis en de ontdekking van een oude plattegrond van ‘Negro Hill’ inspireerde Grissom tot het schrijven van haar debuutroman, Het keukenhuis.

Toon aanbod