Luistervoorbeeld

Miljonair met een gewone baan

Stop met dagdromen en word financieel onafhankelijk
Auteur Oeds-Jan Postma
Voorlezer Jakob Krabbé
Speelduur 4u 38m 24s
€ 12,99

Beschrijving

Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Nooit meer werken, alles doen wat je wilt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt.

Om miljonair te worden hoef je niet dag en nacht te werken of de jackpot te winnen. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen.

In dit boek geen verhalen over bekende voetballers, zangers of topondernemers, maar over heel gewone mensen, zoals de schrijver. Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek.

Postma werkt nog steeds. Omdat hij het leuk vindt. Voor het geld hoeft het niet meer.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 2 juli 2019
ISBN 9789462551282
Taal Nederlands
Speelduur 4u 38m 24s
Bestandsgrootte 382 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Miljonair worden? Koop bewust en beleg voordelig en breed. 'Ik heb altijd goed verdiend', schrijft Postma in de inleiding van Miljonair met een gewone baan, 'maar ook weer niet extreem.' In dit boek beschrijft hij het geheim van rijkdom: bescheiden leven en slim beleggen. 'Iedereen kan het', zegt Postma. 'En het is niet nodig dag en nacht te werken of de jackpot te winnen.'" (FD.n)

"Dit boek is zeker een aanrader! De meeste mensen denken dat miljonair worden niet voor hun is weggelegd en houden het daarom maar bij dromen. In het eerste gedeelte gaat de schrijver in op het veranderen van die mindset en komt hij met leuke waargebeurde verhalen. Hij pakt ook kort maar krachtig het beeld dat de meeste mensen over miljonairs hebben aan. In dit deel gaat hij ook in op bewustwording, uitgavenpatronen en consumptie in relatie tot geluk. Ik ben het helemaal met hem eens op het gebied van deze onderwerpen, met name dat je van minder kopen echt niet ongelukkiger wordt en dat marketing een grote invloed op ons heeft. Wat ik me wel realiseer is dat sommige mensen dit onderdeel misschien zullen ervaren alsof hun de les wordt gelezen. De meeste mensen hebben misschien geen zin om heel bewust naar hun uitgaven en opgebouwde vermogen te kijken? Dit moet je ervoor over hebben om je droom te bereiken. Vanaf het tweede deel wordt het boek praktischer. Je gaat concreet vaststellen wat jouw droom is en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt - jouw 'droompot'. Voor verschillende categorieën worden manieren om te besparen besproken, waarbij de belangrijkste categorieën woonlasten, transport en eten en uitgaan zijn - deze worden 'the big three' genoemd."(FinancElle)

"Dit boek is zeker een aanrader! Uiteindelijk moet je het zelf doen, dus zorg dat je je wilskracht voor de komende jaren paraat hebt." (Bron onbekend)

Over de auteur
Oeds-Jan Postma

Oeds-Jan Postma is econoom en schrijver. Tijdens zijn carrière als marketingmanager was het zijn doel om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te worden. Sinds hij miljonair is, helpt hij als De gelddokter andere mensen om beter met hun geld om te gaan.

Toon aanbod