Luistervoorbeeld

Het hoeft niet zo hectisch te zijn op het werk

Auteur Jason Fried, David Heinemeier Hansson
Voorlezer Koen van Huijgevoort
Speelduur 3u 43m 31s
€ 12,99

Beschrijving

Voor veel mensen is een hectische baan heel normaal geworden. Door fysieke en virtuele afleidingen is je werkdag slechts een reeks vluchtige momenten geworden waarin je écht aan het werk kan zijn. Tel daar de onrealistische groeiverwachtingen bij op, en je hebt alle bouwstenen voor een verontrustende, hectische chaos en burn-outs. Meer uren werken is niet de oplossing. Als het constant hectisch is op je werk, is het tijd om daarmee te stoppen.

Leer in Het hoeft niet zo hectisch te zijn op het werk hoe je een kalme organisatie inricht en hoe je jouw eigen werk, team of afdeling rustiger maakt. Jason Fried en David Heinemeier Hansson zijn de oprichters van Basecamp, een IT-bedrijf dat normaliter vanuit Silicon Valley alles op alles zou moeten zetten om marktaandeel te veroveren en sensationele groeicijfers wil realiseren. Maar zij hebben voor een kalme route gekozen die eveneens succesvol en winstgevend is, maar haar medewerkers, managers en oprichters niet tot workaholics en burn-outs reduceert. Kalm werken is een keuze. Het hoeft niet zo hectisch te zijn op het werk leert je hoe je zelf die keuze kunt maken.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 22 juli 2019
ISBN 9789462551343
Taal Nederlands
Speelduur 3u 43m 31s
Bestandsgrootte 307 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Dit boek prikkelt je om op een compleet nieuwe manier naar je bedrijf en je manier van werken te kijken." (Rick Pastoor, bestsellerauteur van Grip)

"Het boek is grappig, goed geschreven en vernieuwend en veruit het beste managementboek van het jaar." (The Economist)

"Een actueel appèl aan bazen om wat minder aandacht te besteden aan de targets en de 'missie' van het bedrijf, en wat meer aan hun medewerkers. ****" (NRC Handelsblad)

"Elk hoofdstuk knalt zowel qua diepgang en in praktische zin." (800-CEO-Read)

"Een vlot, leesbaar en herkenbaar boek dat voor menigeen hun blik op hun baan en bedrijf fundamenteel zal veranderen." (Freek Vermeulen, Professor Strategy and Entrepreneurship op de London Business School en auteur van Breaking Bad Habits en Business Exposed)

"In korte hoofdstukken wordt de manier waarop veel organisaties tegenwoordig worden geleid, aan de kaak gesteld, in een duidelijk taal zonder veel beroepsjargon." (Financial Times)

"Een noodzakelijk gesprek." (Wall Street Journal)

Over de auteur
Photo Jason Fried
Jason Fried

Jason Fried is medeoprichter en CEO van Basecamp. Hij begon het bedrijf in 1999 en runt de zaken sinds die tijd. Samen met David schreef hij Getting Real, Rework en Remote. Als het om business gaat, vindt hij dat dingen eenvoudig zijn tot je ze gecompliceerd maakt. En als het om leven gaat: we proberen allemaal om er al doende achter te komen hoe dat moet.

Toon aanbod