Luistervoorbeeld

Startup Branding

Een goed begin is het halve merk
Auteur Andy Mosmans
Voorlezer Andy Mosmans
Speelduur 5u 18m 41s
€ 16,99

Beschrijving

Startups zijn hot en ook Nederland koestert deze vernieuwende bedrijven in de hoop dat ze uitgroeien tot duurzaam succesvolle ondernemingen. Lang niet alle startups komen echter overtuigend uit de startblokken en ruim 90% verlaat de wedstrijd voortijdig. De grote uitdaging bestaat er dus uit om van meer startups daadwerkelijke sterren te maken.

Goed doordachte merkidentiteit is een strategisch 'stuur'

Branding kan hierbij een belangrijke rol vervullen omdat het kan helpen een jonge onderneming bekendheid en betekenis te geven. Ook als een nieuw product of bedrijf veelbelovend lijkt, kan het verhaal richting de markt en investeerders rammelen. Startup branding draait vooral om ‘becoming ’. Meer dan een tactisch 'stempel' fungeert een goed doordachte merkidentiteit als een strategisch 'stuur', als een 'concept that drives the business'.

Model voor grip op de gewenste groei In Startup Branding worden veel cases gepresenteerd en een praktisch model om zelf als startup meer grip te krijgen op de zo gewenste duurzame groei, het Brand Coding Canvas. Het model geeft via 10 C’s concreet invulling aan het proces van ‘business blueprinting’ waarbij het merkconcept als DNA fungeert voor het op een unieke en relevante manier succesvol tot leven brengen van een startup.

Inhoud
1 Startup branding
2 The name of the game
3 Identity is destiny
4 Blueprinting business
5 Branding trends

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 6 december 2019
ISBN 9789462552067
Taal Nederlands
Speelduur 5u 18m 41s
Bestandsgrootte 438 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Andy Mosmans

Drs. Andy P. Mosmans RM studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, is Register Marketeer en werkte achtereenvolgens bij Philips, FHV BBDO en BBDO Nederland. Tegenwoordig opereert hij als adviseur en ondernemer vanuit ARA Creative Agency en Andy Mosmans & Company. Als adviseur op het vlak van branding, marketing en communicatie werkt(e) hij voor meer dan 100 (inter)nationale vooraanstaande ondernemingen en merken. Verder is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Amstelland Ziekenhuis, lid van de Raad van Toezicht van Rotterdam Partners, Global Advisory Board Member van het internationale startup platform Get in the Ring en Board Advisor van Tchai International. Startups waar hij bij betrokken is zijn o.a. BEEQUIP, Kingfish Zeeland en A'DAM. Hij is ook lid van de Speakers Academy, auteur bij Adfo Groep, blogger bij Adformatie & Marketingonline en publiceert regelmatig in (internationale) vakbladen. Tenslotte doceert hij Marketing & Branding bij Business School Netherlands in Shanghai en Beijing, is hij co-founder van het Institute for Branding & Business Development (IBBD) en schreef hij de volgende boeken: Marketing-Communicatie en Chaos (1990), Merkenbeleid (1998/2003), Corporate Reputatie (1999/2001), Mosmans over Marketing, Merken en Management (2003), Ondernemingssucces (2004/2005/2007/2008/2013/2015), Branding NL (2008/2012/2013 ) en meest recent Startup Branding (2017).

Toon aanbod