Agile transformeren
Agile transformeren

Agile transformeren

Hoe je een bedrijfsbrede transformatie naar Agile door? En wat zijn de randvoorwaarden om een dergelijke transformatie succesvol te laten verlopen?

€ 14,99

Beschrijving

Steeds meer organisaties stappen integraal over op ‘agile’. Dat lijkt in eerste instantie slechts het oppakken van een andere werkwijze. Na verloop van tijd blijkt echter altijd dat diepe wendbaarheid om een complete kanteling vraagt – en dus om een volledige transformatie van de hele organisatie: rigoureuze veranderingen in haar bestaande structuur en cultuur.
De vraag is: hoe voer je zo’n bedrijfsbrede transformatie door? Hoe implementeer je die concreet in de praktijk? En wat zijn de randvoorwaarden en de valkuilen?
Opbouw van Agile transformeren De auteurs van dit boek hebben de afgelopen jaren meer dan honderd organisaties geleid en begeleid bij grootschalige agile transformaties. Al doende is een aanpak ontstaan die zij in dit boek beschrijven. Het boek bestaat uit drie delen.
Waarom agile transformeren? Het eerste deel behandelt het waarom van agile transformaties. Het gaat in op het onderliggende nut en de diepere noodzaak voor versnelling en wendbaarheid van organisaties. Tevens biedt het handvatten om de eigen transformatie te starten. Hoe voer je een agile transformatie uit? Deel twee gaat over het hoe, en beschrijft een concrete aanpak van acht stappen die zijn succes heeft bewezen in de praktijk. Deze aanpak is zowel gestructureerd als flexibel, want omvangrijke agile top-downtransformaties vereisen een aanpak die zelf ook agile is. Daarmee is het mogelijk om snel resultaten te boeken én bij te sturen op basis van concrete (tussen)resultaten en veranderende behoeften. Wat te veranderen en borgen in een agile transformatie? Deel drie behandelt wat in een brede agile transformatie belangrijk is te verankeren in de structuur en cultuur van de organisatie en hoe je dit aanpakt. Aan de orde komen: borging in talentontwikkeling (hr), leiderschap, strategische besturing, meten en afstemmen, financiën, compliance en technologie.
Elk hoofdstuk bevat voorbeelden uit echte praktijksituaties en wordt afgesloten met een concrete actielijst. Zodoende is het een praktijkboek voor iedereen die succesvol wil zijn in het doorvoeren van agile transformaties.

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

30 mei 2020

ISBN

9789462552821

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 18 min

Bestandsgrootte

519 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Bas van Lieshout werkt als agile transformatie lead bij Prowareness WeOn.


Hendrik-Jan van der Waal werkt als agile transformatie lead bij Prowareness WeOn.


Astrid Karsten is agile coach bij Prowareness WeOn.


Rini van Solingen is CTO bij Prowareness en hoogleraar aan de TU Delft. Hij is adviseur en coach op het gebied van Agile/Scrum projectmanagement en softwareontwikkeling, en leidt daarnaast het onderzoek en onderwijs over gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft.

Meer auteur Rini van Solingen Bekijk alles

Formule X

Formule X

Jurriaan Kamer, Rini van Solingen

€ 12,99
De bijenherder

De bijenherder

Rini van Solingen

€ 14,99

Meer spreker Rini van Solingen Bekijk alles

Formule X

Formule X

Jurriaan Kamer, Rini van Solingen

€ 12,99
De bijenherder

De bijenherder

Rini van Solingen

€ 14,99