Luistervoorbeeld

De Vliegenvanger 1

Verzamelaar van verboden liefdes
SerieDe Vliegenvanger trilogie deel 1
Auteur Ravelli, Rik Felderhof
Voorlezer Annemieke van Oest
Speelduur 15u 58m 29s
€ 17,99

Beschrijving

De Vliegenvanger van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risico’s in het leven probeert te omzeilen.

‘Houd God voor ogen en je gulp gesloten.’
Met dit advies wordt de Limburgse Peter naar het seminarie gestuurd. Tevergeefs. De Vliegenvanger vertelt het meeslepende liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen. Voor deze ‘dubbele fout’ wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog.

Hij besluit charlatan te worden - alleen al vanwege het woord - en verheft zichzelf in de adelstand. Als Graaf Ravelli maakt hij furore in Rome en wordt de minnaar van een barones die hem introduceert in de betere kringen. Na een paar uitbundige misverstanden eindigt Peter als bedelaar en besluit terug te keren naar Nederland, waar de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Hij raakt betrokken bij het actieve verzet, wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Peter heeft de gave om zowel linksals rechtshandig vliegen uit de lucht te plukken. Een talent dat zijn leven zal redden. Hij wordt aangesteld als vliegenvanger in dienst van het Derde Rijk. Zijn taak is het kantoor van de kampcommandant vliegvrij te houden. Dat lukt. De beloning is zijn leven.

Naar een paar bruisende liefdesavonturen besluit hij uiteindelijk op zoek te gaan naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd. Op latere leeftijd schrijft de verzamelaar van verboden liefdes zijn memoires. De memoires zijn nooit gepubliceerd, maar zijn nu jaren later een belangrijke bron van inspiratie geweest voor De Vliegenvanger van Ravelli.

De Vliegenvanger trilogie #1

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 18 december 2017
ISBN 9789463270199
Taal Nederlands
Speelduur 15u 58m 29s
Bestandsgrootte 1316 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

“Meer dan een leesavontuur, het laat je alle hoeken van de werkelijkheid zien. Spannend en intrigerend, een verhaal dat je niet meer los kunt laten.” (De Telegraaf)

“Een levensverhaal in de traditie van Forrest Gump” (Rik Felderhof)

Over de auteur
Photo Ravelli
Ravelli

Ravelli is de schuilnaam van de auteur van het boek De vliegenvanger. Het boek is gebaseerd op niet eerder gepubliceerde memoires van de monnik en kluizenaar Peter Waanders, ook genaamd Graaf Ravelli. Door het mysterie rondom de auteur van dit boek bestormde het na verschijning in 2011 meteen de bestsellerlijsten. In mei 2014 volgende het tweede boek, Scapa.

Toon aanbod