Luistervoorbeeld

De Japanse minnaar

Auteur Isabel Allende
Voorlezer Hymke de Vries
Speelduur 11u 3m 9s
€ 14,99

Beschrijving

Alma is tien jaar oud als ze in 1939 door haar ouders naar familie in de Verenigde Staten wordt gestuurd om aan de nazi’s te ontkomen. Het verdriet om haar in Polen achtergebleven vader en moeder, die de naziterreur niet zullen overleven, wordt slechts verzacht door de vriendschap met haar achterneef Nathaniel en met haar vriendje Ishimei, de zoon van een Amerikaans-Japans echtpaar. De vijandschap waarmee de Amerikaanse samenleving hen bejegent tijdens en na de Tweede Wereldoorlog – Alma is een vluchteling, Nathaniel Jood en Ishimei Japanner – brengt hen bij elkaar. Ishimei wordt Alma’s grote liefde, maar zij trouwt met Nathaniel. Toch blijven hun levens met elkaar verbonden, want zij delen een afschuwelijk geheim.

Jaren later wordt dit verhaal ontrafeld door Alma’s kleinzoon Seth, die Alma regelmatig komt opzoeken in het bejaardentehuis. Daar leert hij de verzorgster Irina kennen, een jonge vrouw met een getroebleerd verleden. Tussen Seth en Irina ontstaat voorzichtig iets moois, maar ook Irina moet zich eerst bevrijden van wat zij jarenlang geheim probeerde te houden.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 3 april 2018
ISBN 9789463620451
Taal Nederlands
Speelduur 11u 3m 9s
Bestandsgrootte 911 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Een wervelende roman zoals alleen Allende die schrijft: kleurrijk, dramatisch, humoristisch, vol cliffhangers, meeslepend tot het eind.’ (ZIN)

‘Allende maakt haar reputatie als grote verhalenvertelster meer dan waar!’ (Boekhandel den Boer, Baarn)

‘Een schrijver is nooit te oud om zichzelf te overtreffen.’ (De Volkskrant)

‘De Japanse minnaar is een intiem en rijk verhaal door de precieze manier waarop Allende vertelt over het innerlijk van haar personages. Mooi.’ (AD Magazine)

‘Alleen de Zuid-Amerikaanse grootmeesteres kan zo'n episch verhaal vertellen.’ (LINDA.)

‘Allende bezit een virtuoos verteltalent.’ (Opzij)

‘Romantiek en magie zijn bij Isabel Allende nooit ver weg. Zo kennen we haar weer.’ (Elsevier)

‘Het is de kracht van Allende dat zij alle verhaallijnen tot een boeiend geheel aaneen weet te smeden in een verhaal dat zowel romantisch als avontuurlijk is.’ (Noordhollands Dagblad)

‘Allende neemt de tijd om haar personages voor te stellen en laat de puzzelstukjes moeiteloos in elkaar overvloeien. Bovendien legt ze ook een stuk van de geschiedenis op unieke manier vast. De typische stijl van Allende is hier heel herkenbaar.’ (Metro België)

‘Isabel Allende is nog altijd de meest getalenteerde Zuid-Amerikaanse schrijfster.’ (Tessa Heitmeijer)

‘Allende weet je vanaf het eerste moment het verhaal in te trekken. De Japanse minnaar is een boek om niet meer weg te leggen, totdat je de laatste pagina verslonden hebt.’ (Punt.)

‘De Japanse minnaar is weer een ‘ouderwetse’ Allende-roman in haar karakteristieke stijl en met een bekende thematiek: een complexe familiegeschiedenis, verteld op een licht romantische en nostalgische manier, vermengd met een vleugje magie.’ (MustReads.nl)

‘Verrukkelijke, meeslepende roman om met volle teugen van te genieten.’ (Leeskost.nl)

‘Na haar uitstapje naar het thrillergenre met haar vorige boek Ripper is dit weer een ouderwetse Allende: kleurrijk, dramatisch, humoristisch en vol passie.’ (nu.nl)

‘Allende laat nog steeds horen dat ze een van de meest begenadigde verhalenvertellers is en dat ze met elk boek dat ze uitbrengt nog steeds de grote massa kan bekoren.’ (Demofarm.be)

‘Allende schrijft prachtig, vol empathie en met aandacht voor historische details.’ (Hebban.nl)

‘Met De Japanse minnaar weet Allende opnieuw indruk te maken.’ (De Leesfabriek)

‘Allendes kracht schuilt vooral in de goed uitgewerkte personages, enkele verrassende wendingen in het verhaal en interessante thematiek.’ (La Chispa)

‘Een ouderwetse, herkenbare Allende met kleurrijke, ontroerende en humoristische personages. Precies zoals we het graag van haar hebben.’ (De beste boeken van 2015 volgens Boekhandel De Reyghere)

‘Meeslepend en onstuimig, zoals we dat van haar gewend zijn. Al die geschiedenissen van de door Allende zo vol kleur in het leven geroepen personages vormen één geheel, tot het totaal onverwachte, flitsende einde toe. Maar de liefde in al haar nuances voert in deze betoverende roman de boventoon.’ (De Baarnsche Courant)

Over de auteur
Photo Isabel Allende
Isabel Allende

Isabel Allende (1942) werd geboren uit Chileense ouders en reisde als diplomatendochter over de hele wereld. Na de militaire staatsgreep in 1973 in Chili, waarbij haar oom, president Salvador Allende, werd vermoord, vestigde zij zich in Venezuela. Momenteel woont en werkt zij in San Francisco (Verenigde Staten).

Isabel Allende is een wereldberoemd schrijfster van talloze boeken, waaronder grote liefdesromans en historische romans. Zij is de eerste (en misschien nog steeds de enige) Latijns-Amerikaanse vrouw die een publiek van honderden miljoenen lezers en lezeressen heeft weten te bereiken en heeft laten kennismaken met de Zuid-Amerikaanse werkelijkheid, dat immense continent met zijn grote maatschappelijke tegenstellingen en overvloedige natuur. Al haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Toon aanbod