Luistervoorbeeld

Kamer

Auteur Emma Donoghue
Spreker Peggy Vrijens
Speelduur 10u 19m 19s
€ 14,99

Beschrijving

Kamer is een beklemmende en fascinerende roman van Emma Donoghue die je nooit meer vergeet.

Het verhaal begint op Jacks verjaardag, hij wordt al vijf. Jack leeft met Mam in Kamer, waarvan de deur op slot zit. Kamer heeft alleen een dakraam en is elf vierkante meter groot. Jack is dol op televisiekijken; Dora de Explorer is zijn vriendin, maar hij weet dat wat hij op televisie ziet niet echt is. Alleen hijzelf is echt, en Mam, en de dingen in Kamer. En Ouwe Nick die 's nachts vaak komt. Dan zit Jack in de kast en kraakt het bed. Op een dag vertelt Mam hem dat er buiten Kamer ook een echte wereld is. Een wereld waarmee Jack na hun ontsnapping zal kennismaken.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 23 februari 2018
ISBN 9789463620819
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 19m 19s
Bestandsgrootte 850 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Kamer moet je in een keer lezen. Als je het uit hebt, kijk je op: de wereld is nog hetzelfde, maar jij bent op de een of andere manier veranderd en zo blijf je je nog dagen voelen.’ (Audrey Niffenegger, auteur van The Time Traveler’s Wife)

'Kamer toont nog eens aan hoezeer de verbeelding van een romancier een aanvulling kan zijn op de werkelijkheid zoals die via de nieuwsmedia tot ons komt.' (De Volkskrant)

'De gelaagdheid is van een ongelooflijke subtiliteit en ontroering.' (De Groene Amsterdammer)

'Dit is echt een ongelooflijk boek, waar je na lezen nog heel lang over na blijft denken. Ik vond het fascinerend, pijnlijk, bewonderenswaardig, verrassend (wist je dat als je je hele leven in een kamer hebt geleefd en nooit de zon hebt gezien, direct vreselijk verbrandt als je buiten komt? En dat je overdag een zonnebril op moet, zelfs al schijnt ie niet?). Het is ook een bewijs van de kracht van liefde, en van menselijk aanpassingsvermogen. lees dit boek, lees dit boek, en laat het je veranderen!' (Jacqueline Remmers op www.watleesjij.nu)

'De combinatie van de gruwelijke werkelijkheid en de naïeve, hier en daar zelfs montere verteltoon van Jack zorgt voor een hartverscheurend en beklemmend effect.' (NRC Handelsblad)

'Kamer is een onverwachte ode aan het ouderschap.' (Trouw)

'Het is gewaagd om zon beladen verhaal vanuit het perspectief van een vijfjarige te vertellen, maar Donoghue slaagt glansrijk in die opzet.' (VPRO Gids)

'WAUW! wat een boek, gaat recht door je moederziel! Moest wel even een traantje wegpinken toen de laatste bladzijde uit was! (Boekhandel Nauta Boek, Den Burg)

'Ik heb Kamer gisteren uitgelezen, ik ben er nog helemaal stuk van. Mam en Jack, wat een fantastische personages en wat kan deze auteur schrijven! Dit boek komt op mijn lijst van te geven cadeaus. De eerste de beste die jarig is in mijn omgeving krijgt dit boek.' (Marieke via www.mouria.nl)

'Een mokerslag in boekvorm.' (Metro, België)

'De taal sprankelt, de personages verrassen en ontroeren.' (De Standaard)

'Verstikkende roman.' (Bart Moeyaert in De Morgen)

'Claustrofobische leeservaring. (...) Bij het lezen van dit boek zul je zeker tranen plengen.' (LINDA)

'Aangrijpend is een understatement.' (Gazet van Antwerpen)

'Deze roman lees je met een brok in de keel.' (Red)

'Klein en oorspronkelijk meesterwerk.' (Nu.nl)

'Een onwaarschijnlijk mooie roman.' (Jan)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Emma Donoghue

Emma Donoghue (1969) is geboren in Dublin en woont in Canada. Haar internationale bestseller Kamer (Room) stond op de shortlist van zowel de Man Booker International als de Orange Prize. Voor haar hoofdrol in de verfilming van Kamer uit 2015 won Brie Larson een Oscar voor beste actrice. De romans van Donoghue zijn in meer dan 40 talen verschenen. Van Kamer zijn er meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

Toon aanbod