Luistervoorbeeld

Schoppenvrouw

Auteur Mensje van Keulen
Voorlezer Miryanna van Reeden
Speelduur 2u 46m 58s
€ 13,99

Beschrijving

Voor Paula, de hoofdpersoon in Schoppenvrouw, luidt de vriendschap met een nieuwe klasgenote en haar decadente broer een even onweerstaanbare als schokkende periode in haar leven in. De confrontatie die hieruit voortvloeit met de mysterieuze heler en ziener dokter Adami, werpt, hoewel ze geen geloof aan zijn sinistere voorspellingen hecht, een schaduw vooruit.

Jaren later, wanneer ze ontdekt dat haar dochter een misdaad heeft begaan, lijken Adami's onheilspellende woorden alsnog te worden bewaarheid. Paula's onvoorspelbare, kwetsbare bestaan met haar dochter en haar man Oscar, een geziene notaris, wordt vanaf de eerste regel in deze roman vol suspense haarscherp getekend.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 21 maart 2018
ISBN 9789463620826
Taal Nederlands
Speelduur 2u 46m 58s
Bestandsgrootte 153 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een verbluffende roman en een onverwachte troef die Van Keulen pas op het allerlaatste moment triomfantelijk uitspeelt.' (de Volkskrant)

'Mensje van Keulen speelt een kat-en-muis-spel met de lezer in een bijzonder rijke, kleine roman.' (Vrij Nederland)

'Geraffineerd pelt de schrijfster de vertelster steeds verder af tot we achter de schijnbaar aangedane en oprecht verontrustende moeder de puber in het nauw gaan zien.' (Trouw)

'Met raak, schijnbaar moeiteloos proza zet Van Keulen een schoppenvrouw neer die in de spiegel van haar gezin kijkt, en uiteindelijk alleen maar duisternis ziet.' (De Groene Amsterdammer)

‘Mensje van Keulen schrijft altijd goed. Al vanaf de eerste bladzij weet je het: dit wordt weer een fijn, duister verhaal.’ (NRCV Gids)

'Mensje van Keulen zet in haar nieuwe roman weer schitterende personages neer. Een duister boek, maar er valt ook veel te lachen.' (**** NRC Handelsblad)

'Van Keulen bespeelt het gemoed van de lezer perfect met een nauwkeurig gebeeldhouwd plot-met-twists. Haar stijl is zorgvuldig en precies, een kwaliteit die de rode draad vormt in al haar werk.' (Elsevier)

'Van Keulen formuleert zorgvuldig waardoor ze vaak een mysterieuze, dreigende sfeer weet op te roepen. Vooral de monologen, meestal in de vorm van gedachtestromen met een spanning wekkende geladenheid, zijn bijzondere staaltjes van vertelkunst.' (Wykein)

'Inktzwart en fenomenaal geschreven. Dit moet niemand zich laten ontgaan.' (Jeroen Vullings in de Tros Nieuwsshow)

'Mooi, invoelend geschreven boek.' (Margriet)

'Feilloos verenigt deze erudiete auteur het verleden met het heden.' (Hebban recensent)

'Schoppenvrouw is een mooie korte roman, waarbij je als lezers steeds alert moet zijn.' (Dagblad van het Noorden)

'Schoppenvrouw is van een zwartfluwelen perfectie. Naar vorm en inhoud.' (***** Dagblad de Limburger)

'Ze is een meester op de vierkante centimeter. Schoppenvrouw leest verrukkelijk weg zoals een goede wijn soepel wegdrinkt, ogenschijnlijk simpel, maar onder die eenvoud o zo geraffineerd.' (**** Noordhollands Dagblad)

Over de auteur
Photo Mensje van Keulen
Mensje van Keulen

Mensje van Keulen (1946) werd geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Ze heeft een zoon en woont in Amsterdam.

Van 1970 tot 1972 was ze redacteur van Propria Cures waarvoor ze schreef en literaire en politieke cartoons tekende. Hierna maakte ze te zamen met o.a. Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros acht jaar deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Maatstaf. Haar eerste verhaal (Een bruiloft) werd gepubliceerd in 1969 in Hollands Maandblad. Haar debuut Bleekers zomer verscheen in 1972. Met de woorden: 'Dit is het,' begon de eerste recensie (door K.L. Poll in NRC Handelsblad) op deze bejubelde en al vele malen herdrukte roman die inmiddels tot de klassieken in de Nederlandse literatuur wordt gerekend.

In het autobiografische Olifanten op een Web (1997), dat Mensje naar aanleiding van de dood van haar moeder schreef, is veel over haar jeugd, latere belevenissen en haar schrijverschap te vinden.

Toon aanbod