Luistervoorbeeld

Bleekers zomer

Auteur Mensje van Keulen
Spreker Mensje van Keulen
Speelduur 2u 38m 53s
€ 9,99

Beschrijving

Het ontroerende verhaal van een jonge man die zijn gezin in de provincie verlaat om in Amsterdam een nieuw leven te beginnen.

Details

ImprintAtlas Contact
UitgeverAtlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 20 mei 2020
ISBN 9789025462260
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 38m 53s
Bestandsgrootte 218 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mensje van Keulen

Mensje van Keulen (1946) werd geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Ze heeft een zoon en woont in Amsterdam.

Van 1970 tot 1972 was ze redacteur van Propria Cures waarvoor ze schreef en literaire en politieke cartoons tekende. Hierna maakte ze te zamen met o.a. Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros acht jaar deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Maatstaf. Haar eerste verhaal (Een bruiloft) werd gepubliceerd in 1969 in Hollands Maandblad. Haar debuut Bleekers zomer verscheen in 1972. Met de woorden: 'Dit is het,' begon de eerste recensie (door K.L. Poll in NRC Handelsblad) op deze bejubelde en al vele malen herdrukte roman die inmiddels tot de klassieken in de Nederlandse literatuur wordt gerekend.

In het autobiografische Olifanten op een Web (1997), dat Mensje naar aanleiding van de dood van haar moeder schreef, is veel over haar jeugd, latere belevenissen en haar schrijverschap te vinden.

Toon aanbod